Lejlighed

Kunstnerisk bolig, der overrasker

af Klix Kommunikation 2.09.2014
I denne bolig er der kunst overalt – fra malerier til funky installationer og moderne fotokunst. En bolig kombineret med klassisk design og avantgarde møbelfund.

De fleste køber kunst efter deres møbler, men i denne bolig får kunsten lov til at diktere møblerne. Ved første øjekast ligner lejligheden da også til forveksling et galleri med stuk og højt til loftet, og det er ikke uden grund. Det er Peter Amby, indehaver af Peter Amby Gallery, der ejer lejligheden, og han går ikke på kompromis med kunsten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Guide til at købe kunst

Sat sammen med både vintagemøbler og nyt design er udtrykket i galleriejerens bolig helt sit eget. Der er så mange skulpturer og installationer i de store rum, at gæster godt kan blive i tvivl, om fx radiatoren nu er en del af et kunstværk.

Læs også: 5 lækre lænestole

5 tips til at få en kunstnerisk bolig:

• Omgiv dig med ting, der har sjæl, fx arvemøbler.

• Vælg din stil, så du føler dig hjemme og ikke blot bor som alle andre.

• Tænk praktisk, så der er plads til at dyrke det kunstneriske. Lad rum have flere funktioner og brug indbyggede hylder til at skabe mere vægplads.

• Brug tid på at finde det rigtige. Gå på auktion, Lauritz.com eller Den Blå Avis.

• Inden du beslutter dig for, hvilken kunst du skal berige din bolig med, så se på så meget kunst som muligt. Jo mere du ser, jo bedre bliver du til at forstå din egen smag, og hvad du falder for.

Læs også: Inspirerende stilleben til boligen

Kom med indenfor i den kunstneriske bolig i galleriet herunder: