Lejlighed

Boliggalleri: Indret med design-klassikere

Torsdag d. 03, september 2020 (Først udgivet: d. 24. marts 2014) - af Klix Kommunikation og Eilen Anthoniussen 3.09.2020
Er du også glad for design-klassikere? Så lad dig inspirere af denne smukke lejlighed på Frederiksberg, der er indrettet i klassisk moderne stil, tilføjet en portion humor.

Der er ingen overflødige dikkedarer hjemme hos Matilde Clausen og Rasmus Reichhardt Svendsen. Kun klassiske ikoner, moderne kunst og velvalgte humoristiske indslag. Deres store og lyse lejlighed på Frederiksberg er indrettet med forskellige designermøbler, blandet med arvestykker og loppefund, som giver boligen et stilfuldt og humoristisk præg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Boliggalleri: 10 lyse stuer!

En elsket design-klassiker kan være omdrejningspunktet i ens indretning, og tit har man en tendens til at indrette sine rum efter netop det møbel. Risikoen ved at indrette med design-klassikere er, at din bolig bliver for stiv. Derfor er det en god idé at bruge humoristiske indslag som i stuen i dette galleri, hvor en Wegner-lænestol er omringet af en samling billeder med statements.

Læs også: Outside inside!

Kig med i galleriet og lad dig inspirere til at indrette med designermøbler. Her får du fire tips til den enkle indretning med design-klassikere:

  • Hav få møbler - og byg ellers op med tilbehør, som er nemmere at skifte ud fra tid til anden.
  • Omgiv dig kun med ting, der betyder noget for dig, såsom arvestykker. Det giver en god stemning, når ting har patina.
  • Overvej om du har brug for det, når du falder for noget. På den måde undgår du alt for mange møbler og nips, som blot fylder.
  • Hvis du er glad for klassikere, så køb dem gerne brugt på for eksempel Lauritz.com, så bliver udtrykket ikke for møbelbutik-agtigt.

Boligreportage: Indret med design-klassikere

Her bor: Matilde Clausen og Rasmus Reichhardt Svendsen.
Bolig: Herskabslejlighed på Frederiksberg

En frisk ophængning af grafiske billeder blandt andet Charlottenborg, Art Rebels og Cmyk kælderen danner baggrund for Wegner-lænestolen CH445 i en støvet blå farve. Lampen Trombone af Jo Hammerborg har fået selskab af en træstub, som parret selv har malet hvid.

Karnappen i stuen udgør den perfekte solplads, og det er også her, Wegner-stolen har fået sin plads. AJ-gulvlampen er fra Louis Poulsen, og i hjørnet bag sofaen står to lysstofrør fra Tiger. En enkel og cool måde at undgå mørke hjørner på.

Den enkle kommode er fundet på et loppemarked. Ovenpå har Matilde Clausen lagt en solid marmorplade der oprindeligt var en lampefod, som et lille podie for en guldlampe, der er et arvestykke.

Et kig fra stuen ind til spisestuen, hvor en slebet og olieret MDF-plade, købt i Silvan, er lagt på bordben fra Hay. Meget enkel måde at få et nyt bord. Stolene er Y-stole fra Hans Wegner, og skorstensrørs-lamperne er fra Louis Poulsen. De diskrete detaljer i rødt giver det klassiske look en egen glød.

Lejlighedens lange gang har parret udnyttet til walk-in closet. En stålwire er ført igennem en gardinstang og hængt op i loftet og er kombineret med to lange hylder.

Sengen i soveværelset har Rasmus Reichhardt Svensen selv bygget. Den er uden hovedgærde, så den passer perfekt ind i rummets minimalistiske stil. Sengelamperne er designet af Arne Jacobsen, og de er sat sammen med hvide sengeborde fra Kartell. Ved vinduet hænger en enkelthylde fra Stilleben med en radio fra Tivoli.

I køkkenet er der lige plads til et bord til to ved altandøren. Om sommeren bliver døren til altanen åbnet, så morgenkaffen kan nydes i solskinnet. Billedet på væggen stammer fra Buenos Aires, Argentina. De to vintage-stole er arvestykker, og det lille bord er hjemmelavet.

Fra køkkenet er der kig til soveværelset igennem en lille gang. En sort AJ-bordlampe fra Louis Poulsen lyser op i hjørnet med oprindelige hvide sprossede elementer.

Parret har valgt at fokusere på underskabe fra Svane Køkkenet, så der ikke er noget, som kan forstyrre lysindfaldet. En køkkenø med plads til skabe på begge sider giver ekstra opbevaringsplads, så du kan undgå overskabe. Samlet giver det et café-agtigt udtryk. Barstolen i forgrunden er arvet.

I entréen hænger Jakkens Hvile af Adam Hoff og Poul Østergaard. Stolen er antikfund i mørkt træ.

Mere inspiration?

Alice Folkers hjem er præget af kunst fra de selvsamme kunstnere, som hun har værker fra på sit galleri. Kom med indenfor i hendes hjem, der er præget af designklassikere, men hvor kunsten er i fokus.