Eva Marie Wilken stue
Lejlighed

Boliggalleri: Moderne herskabslejlighed i pastelfarver

af Eva-Marie Wilken. Redigeret til web. / FOTO: Martin Sølyst 2.06.2020
Boligstylisten Eva-Marie Wilken har indrettet sin store herskabslejlighed i København med respekt for fortiden uden at forfalde til nostalgi. Kom med indenfor i den 100 år gamle bolig, der er indrettet i pastelfarver.

Den pastelfarvede indretning nærmest flirter med herskabsstilen, som lejligheden blev født med for 100 år siden, og man fornemmer, at Eva-Marie Wilkens glæde ved det moderne formsprog går hånd i hånd med respekten for det oprindelige.

Eva-Marie Wilken, der er boligstylist gennem mange år, har ikke taget afsæt i en defineret stil i sin indretning, men lader snarere lejligheden bære præg af en fusionsstil og egne idéer og projekter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Min lejlighed vil formentlig aldrig afspejle en bestemt sæson, koncept eller trend. Jeg tænker på min bolig som influeret af alle perioder og alle retninger – sat sammen i mit eget sprog. Jeg ændrer mig uafbrudt og er hele tiden midt i en proces, og derfor er min bolig det jo også.

Det betyder dog ikke, at hun investerer i nyt interiør i tide og utide.

– De ting, jeg holder af, kan godt være dyre, men til gengæld har jeg dem i mange år. Det vigtige er, at rammerne, farverne og måden, jeg sætter dem sammen på, forandrer sig over tid, forklarer Eva-Marie Wilken, der godt kan lide at blande dyre designikoner med billige vintagefund.

Modernitet over romantik

Bygningen, som lejligheden ligger i, er fredet, men det har dog ikke forhindret Eva-Marie Wilken i at sætte sit eget præg på de 189 m².

Et eksempel på det er de cremefarvede fliser i køkkenet, der minder om en svunden tid. Men det skal ikke blive for nostalgisk, mener boligstylisten:

– Jeg ønsker at bevare den autentiske stemning, men det har været vigtigt at undgå klichéer eller romantiserede fragmenter. For eksempel ville jeg ikke lave et køkken med romantiske profillåger – vi lever i en moderne tid, og jeg stiller moderne krav.

SE OGSÅ: Håndplukket kunst i klassiske rammer

Boliggalleri: Moderne herskabsljelighed i pastelfarver

Eva Marie Wilken portræt

Hvem: Boligstylist og journalist Eva-Marie Wilken.

Bolig: Lejlighed på 187 m² i en fredet københavnerejendom fra 1919.

Stil: Moderne, pastelfarvet herskabsstil.

Eva Marie Wilken kig til spisestue

Det lykkedes ikke mange kvinder at slå igennem på designscenen i midten af 1900-tallet, men det lykkedes svenske Greta M. Grossman. Hun står bag den koralfarvede gulvlampe Grasshooper, der i dag er i produktion hos Gubi. De to spiseborde, der fungerer som ét, er fra Woud, og på dem står glaskunst af Helle Mardahl. Gulvtæppet er fra Boho Me, og lamperne er loppemarkedsfund. Stolene er designet af Gastone Rinaldi i 1970’erne.

Eva Marie Wilken stue

Udnyt en original detalje som en lille karnap i stuen til en hyggekrog. Lænestolen er fra Fritz Hansen, og bordet ved siden af den er designet af Sebastian Herkner. Værket er af Lone Seeberg, og gulvtæppet er fra Base 212. Plaiden er fra Silkeborg Uldspinderi, og rispapirlamperne er designet af spanske Jaime Hayon for &Tradition.

Eva Marie Wilken køkken

Den 100 år gamle herskabslejlighed ligger i en fredet bygning i karréen Kanslergården på Østerbro i København, der er kendt for at have lagt hus til Kanslergadeforliget i 1933. Køkkenskabene er malet med pensel i farven 4471 fra Flügger, grebene er fra Ferm Living, og bordpladen fra Ikea. Plakaten er fra Permild & Rosengreen, indrammet i en træramme, der er belagt med sølv.

Eva Marie Wilken siddeplads i køkken

De to retro-stole omkring det runde bord giver herskabslejlighedens højloftede køkken en afslappet kant. Køkkenet er bygget op omkring den gamle grundplan og med de samme gamle fliser, som altid har siddet i rummet. Skabet på væggen er et gammelt postskab, og lamperne er fra Ebb & Flow.

Eva Marie Wilken soveværelse

Hvis du begrænser farveudskejelserne til soveværelsets tekstiler, er det nemt og overskueligt at skifte rummets udtryk med nye puder og tæpper i andre farver, når du trænger til forandring. Puderne her er fra Au Maison og Travelling Band, det store foto bag sengen fra Elitis/MP Tapeter, og gulvtæppet er fra Base 212. Velourgardinerne er fra Au Maison, og sengetæppet er lavet af en metervare fra samme brand.

Eva Marie Wilken blå bænk

Bænken er fra Woud, og dens stærke koboltblå farve giver et fint modspil til den pastelblå væg. Maleriet er af en ukendt kunstner, og den store buket er bundet af keeps.dk.

Mere inspiration?

Så se også denne klassiske lejlighed med pastel og pangfarver.