BOLIGGALLERI: NYBYGGET FUNKISHJEM MED GRØNNE LINJER
Hus

Boliggalleri: Nybygget funkishjem med grønne linjer

Tekst og foto af Iben & Niels Ahlberg 17.07.2017
Hvordan skaber man hygge i et nybygget hjem? Her har familien omgivet sig med velour, orientalsk nips og mørkt træ for at skabe personlighed i dens nye funkisvilla.

Den gamle murermestervilla var praktisk talt helt faldefærdig, da familien overtog huset, så den var ikke i tvivl om, at villaen skulle omdannes til et moderne og funktionelt hjem.

Familien drømte om et moderne, minimalistisk hus, som passer til dens behov og ønsker om god plads, og fik tegnet en funkisvilla. Indvendigt gjaldt det om at finde den rette indretning, der helst skulle være blød og rund modsat arkitekturen, så de to udtryk kunne fremhæve og komplementere hinanden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan giver du nybyggeri vintage-charme

Eksotisk nybygget hjem

Giv en funkisvilla sjæl!

− Planter giver sjæl og rå kant til et hjem og er vigtige for at give stemning til et rum, siger Lene Mønster Nellemann.

Mørkt køkken

De mørke flader fremhæver rummets detaljer såsom loftlamperne i messing og glas og de læderbetrukne barstole. Selvom køkkenet er mørkt, er der masser af dagslys i rummet gennem de store vinduespartier, hvor familien kan kigge ud i haven på tre af husets sider. De er også med til at forstærke indtrykket af luft og plads og får stuerum og have til at flyde sammen.

Boliggalleri: Nybygget funkishjem med grønne linjer

Her bor: En dansk familie, der har fået hjælp fra boligstylist og designer Lene Mønster Nellemann til at indrette familiens nye rammer.
Bolig: Nybygget funkisvilla på 250 m² beliggende i Storkøbenhavn.
Stil: Moderne hotelstil med østerlandske træk.

Brug en stor plante som luftig rumdeler og til at bringe liv og et eksotisk strejf ind i dit hjem. Den får desuden rummet til at virke mere højloftet. Krukken er ligesom planten fra Grønne Hjem.

Har du godt med plads og lysindfald, kan et sort køkken give et stilfuldt modspil til de lyse vægge og gulve uden at trække luften ud af rummet. Snedkerkøkkenet er fra MultiForm og udført i sort træ med en Quooker i bruneret messing og en sort stenplade i granit.

En gammel vitrine med kig ind til porcelæn og service er med til at give personlighed til et bart rum. Her er vitrineskabet i metal fra Casa Casino placeret som overgang mellem køkken og spisestue. Barstolene er fra Mater og loungestolen PK22 designet af Poul Kjærholm.

Et trapperum kan ofte blive et tomt område i hjemmet, men du kan forsøge at inddrage det ved at møblere med små borde, puffer og andet nips eller indrette et arbejds- eller læsehjørne. Trappen er designet af Lene Mønster Nellemann i samarbejde med husets ejer. Under trappen er der indrettet et lille læsehjørne. Spejlet er fra Caravane og bordlampen er fra Design by Us.

Et konsolbord er både praktisk til at sætte ting af på og kan som her bruges til at give lidt patina til nye hjem. Bordet antikt og fra Kina, og Flavia-lampen er fra Rue Verte.

Grå farver i hjemmet kan sagtens give hygge, når de bruges på bløde puder i velour og en komfortabel sofa. Sofa og stole er fra italienske Meridiani og forhandles ligesom sofabordet af Rue Verte.

Mere inspiration?

Så se denne næsten 100 år gamle villa, der danner ramme om hverdagslivet for familien Hvid.