Hus

Boliggalleri: Nybygget villa med sydlandsk touch

af Julie Wittrup / Foto: Mikkel Dahlstrøm/Another Studio 28.01.2019
Familien Rudolph drømte om havudsigt. Det fik dem til at købe grunden på toppen af nabovejen. Selvom det nye hjem er nybygget, giver træ, jordfarver og sydlandsk interiør en varm og personlig atmosfære.

På grunden i Korsør lå oprindeligt et gammelt rødt hus, der ikke stod til at redde. Et kort øjeblik overvejede Cathrine og Christian Rudolph fra Sofakompagniet faktisk at renovere det, men de blev hurtigt enige om, at med så dårlig en stand kunne det simpelthen ikke betale sig. Det var da heller ikke huset, de for fem år siden faldt for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Grunden ligger på toppen, så nu har vi udsigt over Storebælt, broen og de mange tætstående træer. Det er fantastisk med havudsigt, men for mig er udsigten over skoven lige så vigtig. Skoven ændrer sig hele tiden, og jeg elsker at se dens skiftende farver alt efter årstid, fortæller Cathrine Rudolph om grunden til, at de i sin tid valgte at flytte.

SE OGSÅ: Træhus med puppe-potentiale

Nybyg med personlighed

I stedet for at bevare det gamle hus valgte familien at opføre et nyt. For at undgå at nybyggeriet blev koldt og upersonligt, blev varme materialer tænkt ind fra begyndelsen.

– Det kan tit være en udfordring i et nybyggerhus at få sjæl ind fra start. Derfor valgte vi træ som grundmateriale i hele huset. Vi har valgt et sildebensgulv i røget eg, som jeg synes tilfører huset eksklusivitet og personlighed. Derudover er køkkenet og badeværelsesmøblerne også designet i træ med et lettere røget look, og så har vi kørt træet igennem i resten af boligen ved at bruge samme træsort på håndtag, skabe og alle vinduesrammer, forklarer Cathrine Rudolph.
Hun kan godt lide, at træet kun bliver smukkere med tiden, når det efterhånden patineres.

Sydens sjæl

Også rejsefund og inspiration fra Syden har parret indrettet sig med netop for at øge den varme stemning og give hjemmet sjæl.

– Vi har altid rejst meget, og det har nok haft betydning for min indretningsstil. Vi har ofte besøgt Østen, især Vietnam, hvor vi også har boet en periode. Det er en kultur, vi holder meget af, og vores ting herfra giver os en masse minder og historier, som vi nyder at se tilbage på og mindes hjemme i Danmark, siger Cathrine Rudolph.

SE OGSÅ: Villa i moderne snedkerstil

Varme farver

En anden ting, Cathrine Rudolph eksperimenterer med for at gøre den nye, hvide base spændende, er farver.

– Vi har valgt farver, som passer til huset, beliggenheden og vores personligheder. Charme i et hjem er noget, der opbygges over tid, men her kan maling virkelig gøre underværker. En farvet væg kan hurtigt tilføre personlighed og stemning til et rum. Jeg er især gået efter jordfarver, da det er farver, som passer godt ind til resten af vores indretning, siger Cathrine Rudolph om valget af de brune nuancer.

Ud over træ har parret tilsat velour blandt andet på sofaerne og lænestolen i alrummet. Og lige dér i den bløde velourstol elsker Cathrine Rudolph især at synke ned, for her kan hun nemlig betragte både hav, skov og ildens blafren i pejsen.

NYBYGGET VILLA MED HAVUDSIGT

Her bor: Cathrine Rudoph med sin mand og deres to børn.
Bolig: Nybygget villa i 1 ½ plan på 320 m² i Korsør.
Stil: Skandinavisk med sydlandske indslag.

EN NATURLIG INDRETNING

Ved at sætte mørkt træ til hvide vægge står køkkenet ud som et møbel i sig selv og giver varme til rummet, der ellers nemt kan blive klinisk. Sildebensgulvet i røget eg understreger den naturlige indretning.

EKSKLUSIVT UDTRYK

Det giver et eksklusivt og gennemarbejdet udtryk at bygge køkkenet ind i væggen. Alternativt kan plader over skabene give den samme effekt. Køkkenet har parret selv designet og fået bygget af en snedker.

REFLEKTERENDE NEW YORKER VIBE

Metrofliser stammer, som navnet antyder, fra undergrundsbaner og er bl.a. sat op i New York, Paris og St. Petersborg. Fliserne blev populære, fordi de var nemme at rengøre og desuden reflekterede meget lys. Fliserne er ikke kun praktiske især i mørke hjørner, men giver også kant til køkkenet.

SAMMENSPIL AF NATURENS FARVER

Naturens farver kan nemt kombineres på kryds og tværs, selvom det både er kolde nuancer og varme toner. Fx som her, hvor beige, grå og brun spiller sammen, fordi de alle er afdæmpede. Stolen er fra Sofakompagniet, og lampen er 
Arne Jacobsens Bellevue fra &Tradition.

SAMMENHÆNGENDE ZONER

Et trick til at afgrænse store rum er at opdele dem i zoner. Gulvtæpper og vægfarver er med til det, og det samme er måden, møblerne bliver sat på. Sofaer over for hinanden giver et afslappet hjørne af førstesalen. Sofaerne er fra Sofakompagniet, sofabordet er fra Nobellium, og krukken på bordet er fra Rue Verte.

REJSEMINDERNES PALETTE

Lad dine rejseminder og souvenirs fungere som moodboard og farvevælger. Det gør det nemmere at finde den tråd, der skal forbinde dem og integrere minderne i hjemmet efterfølgende.

SYDLANDSK VELKOMST

Giv en varm velkomst med et blødt, farvestrålende tæppe, der samtidig forbinder det etniske tilbehør i de andre rum. Møbler til afsætning, såsom en daybed eller et konsolbord, bidrager også til stemning i rummet. Daybeden i læder er fra Sofakompagniet, og vægfarven er golden bronze fra Jotun.

SAMMENHÆNGENDE MATERIALER

En måde at få boligen til at hænge sammen på er at lade fronter gå igen i køkken og bad og også gerne på fx garderobeskabe.

OLDTIDENS FUND

Badekarret blev opfundet allerede i oldtidens Grækenland til offentlige badeanstalter. I 1800-tallet fik mange danske hjem brusebad som supplement til etagevasken ved servantefadet, og de rige familier begyndte at indrette egent-
lige badeværelser med fritstående badekar.

UDSIGT FRA TOPPEN

Huset i Korsør ligger med udsigt til havet den ene vej og skoven den modsatte.

MERE INSPIRATION?

Hvis du er vild med arkitekttegnede hjem, så vil du helt klart kunne lide denne klassiske villa.