Desserter

10 desserter til mortensaften

Af redaktionen 7.11.2014
Den 10. november fejrer vi mortensaften med and, flæskesteg og dessert. Går du og overvejer, hvilken dessert dine gæster skal forkæles med, skal du bare læse videre. Vi har nemlig samlet 10 skønne desserter til din mortensaften.

De fleste forbereder sig til mortensaften ved at overveje, om de skal servere and eller flæskesteg. Men en lige så vigtig del af menuen på mortensaften er desserten. Den har nemlig det med at stjæle opmærksomheden, og det er derfor vigtigt, at den sidder lige i skabet. Heldigvis findes der et hav af skønne muligheder, når det kommer til aftenens søde punktum. Vi har samlet vores lækreste desserter til mortensaften herunder.

At være kreativ med dessert til mortensaften kan være en svær balancegang mellem det faktum, at bærsæsonen er forbi, og at det er for tidligt til de traditionelle juledesserter. Men heldigvis findes der et hav af desserter, der altid er i sæson. For eksempel er en lækker chokoladeis eller sprøde vafler altid et sikkert valg.

Vidste du, at... Mortensaften er til minde om biskoppen Martin af Tours, som levede i 300-tallet i Romerriget. Historien går på, at befolkningen gerne vil have ham som biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Han gemte sig derfor i en gåsesti, men det brød gæssene sig ikke om, og derfor afslørede de ham ved at skræppe op. Han blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop. Som hævn over fuglene, erklærede han, at alle i byen skulle spise gæs den aften, hvor han blev udnævnt til biskop.

10 desserter til mortensaften:

Valget af den perfekte dessert afhænger af, hvad du serverer til middag. Så overvej, hvilken dessert som passer til din hovedret, så du kan fremtrylle den mest fantastiske mortensaften-menu til dine gæster. Kom godt i gang med forberedelserne, og hent inspiration til 10 mundvandsløbende desserter lige her

Er du vild med nougat, så er denne islagkage helt sikkert noget for dig. Den består af en cremet mælkeis og sprøde, karamelliserede hasselnødder og blød karamelsauce. Få opskriften her!

Vi elsker cheesecake! Her får den populære klassiker et twist med den søde og tunge kakao. Få opskriften her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pærecrumble med mandellåg - en nem og lækker dessert, som dine gæster vil elske. Den søde pære passer perfekt med det sprøde mandellåg. Få opskriften her!

Den simple udgave af s’mores er to kiks med en grillet skumfidus og chokolade i midten. Men med denne opskrift på s’mores-tærte får du den luksuriøse udgave: En chokoladetærte toppet med et gyldent lag marengs. Få opskriften her!

Denne franske blødende chokoladekage er verdens bedste! Den forener det lækreste: sprød udenpå og flydende inden i. Få opskriften her!

Er du en af dem, der bare elsker is, bør du prøve denne cremede is med mælkechokolade og fløde. Du kan sagtens kaste dig ud i opskriften, selvom du ikke har en ismaskine. Få opskriften her!

Den friske citronfromage er en klassiker, man bare aldrig bliver træt af. Få opskriften her!

Vafler er indbegrebet af hygge, og disse smager dejligt af lakrids. Få opskriften her!

Trøfler er et sikkert hit, og disse chokoladetrøfler er både nemme og smager fantastisk. De gemmer bl.a. på rom og rosiner, og så har de fået et drys af kakaopulver. Få opskriften her!

Byd dine gæster på den lækreste nougatstang, som er overtrukket med knasende chokolade. Nougatstangen serveres kold, så den nemt kan skæres i flere stykker, og alle i familien kan få glæde af den. Få opskriften her!