Lækre desserter til mortens aften-middagen.
Desserter

10 desserter til mortensaften

Af redaktionen 7.11.2014
Den 10. november fejrer vi mortensaften med and, flæskesteg og dessert. Går du og overvejer, hvilken dessert dine gæster skal forkæles med, skal du bare læse videre. Vi har nemlig samlet 10 skønne desserter til din mortensaften.

De fleste forbereder sig til mortensaften ved at overveje, om de skal servere and eller flæskesteg. Men en lige så vigtig del af menuen på mortensaften er desserten. Den har nemlig det med at stjæle opmærksomheden, og det er derfor vigtigt, at den sidder lige i skabet. Heldigvis findes der et hav af skønne muligheder, når det kommer til aftenens søde punktum. Vi har samlet vores lækreste desserter til mortensaften herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den perfekte dessert til mortens aften

At være kreativ med dessert til mortensaften kan være en svær balancegang mellem det faktum, at bærsæsonen er forbi, og at det er for tidligt til de traditionelle juledesserter. Men heldigvis findes der et hav af desserter, der altid er i sæson. For eksempel er en lækker chokoladeis eller sprøde vafler altid et sikkert valg.

Valget af den perfekte dessert afhænger af, hvad du serverer til middag. Så overvej, hvilken dessert som passer til din hovedret, så du kan fremtrylle den mest fantastiske mortensaften-menu til dine gæster. Kom godt i gang med forberedelserne, og hent inspiration til 10 mundvandsløbende desserter lige her.

Hvorfor fejrer vi mortens aften?

Mortensaften er til minde om biskoppen Martin af Tours, som levede i 300-tallet i Romerriget. Historien går på, at befolkningen gerne vil have ham som biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Han gemte sig derfor i en gåsesti, men det brød gæssene sig ikke om, og derfor afslørede de ham ved at skræppe op. Han blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop. Som hævn over fuglene, erklærede han, at alle i byen skulle spise gæs den aften, hvor han blev udnævnt til biskop.

10 desserter til mortens aften