10 desserter til mortensaften

De fleste forbereder sig til mortensaften ved at overveje, om de skal servere and eller flæskesteg. Men en lige så vigtig del af menuen på mortensaften er desserten. Den har nemlig det med at stjæle opmærksomheden, og det er derfor vigtigt, at den sidder lige i skabet. Heldigvis findes der et hav af skønne muligheder, når det kommer til aftenens søde punktum. I det store galleri kan du få opskrifter på 10 desserter til mortensaften. 

Elsker du at være kreativ og dekorere, så kan du også gå all in på pynt: Få en guide til kønne efterårskranse lige her

At være kreativ med dessert til mortensaften kan være en svær balancegang mellem det faktum, at bærsæsonen er forbi, og at det er for tidligt til de traditionelle juledesserter. Men heldigvis findes der et hav af desserter, der altid er i sæson. For eksempel er en lækker chokoladeis eller sprøde vafler altid et sikkert valg.

Se også: Det perfekte kagebord!

Vidste du, at... Mortensaften er til minde om biskoppen Martin af Tours, som levede i 300-tallet i Romerriget. Historien går på, at befolkningen gerne vil have ham som biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Han gemte sig derfor i en gåsesti, men det brød gæssene sig ikke om, og derfor afslørede de ham ved at skræppe op. Han blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop. Som hævn over fuglene, erklærede han, at alle i byen skulle spise gæs den aften, hvor han blev udnævnt til biskop.

10 desserter til mortensaften:

Valget af den perfekte dessert afhænger af, hvad du serverer til middag. Så overvej grundigt, hvilken dessert som passer til din hovedret, så du kan fremtrylle den mest fantastiske mortensaften-menu til dine gæster. Kom godt i gang med forberedelserne, og hent inspiration til 10 mundvandsløbende desserter i nedenstående galleri.

Læs også: Sådan dyrker du røde afgrøder