Boliggalleri: Tidløs oase på Værnedamsvej
Kirstine Harbous lejlighed blev i sin tid sat til salg som et håndværkertilbud. Nænsomt begyndte hun selv at rense alle lofter og stuk ned. Det har givet hvert rum sit eget lille kunstværk, hvor stukken står skarpt.
– Stukken fortæller dig, at du er i en gammel lejlighed – den forener nutid med fortid.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nyt og gammelt på Værnedamsvej
Det samme gælder Kirstine Harbous stil, der både er tidløs og personlig i et mix af tidens trends med nyt og gammelt. For at lejlighedens udtryk ikke skal minde om en tidslomme, holder Kirstine Harbou sig til rene linjer med masser af bevidste og farverige indslag.
LÆS OGSÅ: Kom indenfor i et 90'er-hjem i hjertet af Nyhavn
Det giver kontrast til herskabslejlighedens hvide vægge og lyse overflader.
– Jeg går meget efter en klassisk stil, som giver harmoni. Samtidig tænker jeg meget over lejlighedens udtryk. De brede gulvplanker, stuk og træpanelerne skal stadig ses. Der er meget, som er pænt, men som ikke passer ind i den lejlighed, siger hun.
En samling af møbler
Lejligheden er på seks et halvt værelse, og de mange kvadratmeter giver plads til Kirstine Harbous samling af artefakter og møbler.
Det er et sirligt udvalg af forskellige originale designobjekter, som giver herskabslejligheden karakter og en anderledes charme.
Møblerne har hun købt gennem et helt liv og er både loppefund, arvesager og genbrug som fx Poul Kjærholm-stolene, der er købt brugt for 20 år siden.
– Jeg ville enormt gerne have en PK22-stol, men det var langt over budget. En dag var der i den lokale avis sat to stole til salg, og da jeg boede på samme gade som ham, der solgte, kom jeg forrest i køen – og så endte jeg med at købe begge.
Køkkensnak
I køkkenet har Kirstine Harbou med lidt hjælp fra en designer kombineret det gamle køkken med et nyt komfur med respekt for begge møblers tid.
LÆS OGSÅ: Skoopbevaring - 10 smarte IKEA-hacks
– Da jeg købte lejligheden, var der et teakfinerkøkken, som jeg har bevaret. Men da jeg skulle have nyt komfur, tegnede arkitekt Hanne Aandahl et køkkenmøbel, som opfyldte dels at være komfur og dels at give plads til, at jeg eller en gæst kan sidde i den ene ende og enten spise eller tale med kokken.