Lejlighed

Find din stil i storbylejligheden

af Eilen Anthoniussen / Foto: PR 5.09.2014
Kontraster er nøgleordet, hvis du søger den perfekte stil i din moderne storbylejlighed. Arkitekt Dorthe Theilade giver her gode råd til at indrette din store og lyse storbylejlighed.

Den moderne lejlighed er typisk en storbylejlighed, beliggende centralt eller ved havnefronten i de store byer og gerne bygget efter årtusindskiftet. Typisk er lejlighederne indrettet med store og lyse rum, de har et enkelt udtryk med store vinduer fra gulv til loft og oftest med altan eller terrasse, samtalekøkkener, gode materialer og lige til at flytte ind i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Denne type lejlighed fungerer bedst med en stram og moderne indretning i en enkel international stil uden for mange dikkedarer og pynt, siger arkitekt Dorthe Theilade.

Læs også: Det moderne køkken anno 2014!

I forhold til indretning af den moderne storbylejlighed er det vigtigt at tænke i kontraster, både i forhold til lys og materialer.

- Da der oftest er store vinduer og dermed meget lys i denne type bolig, kan det være godt med lidt kontrast til glasset med elementer af træ. Mørkt træ, for eksempel i køkkenet, vil give en tyngde til alt det lyse og samtidig tilføre noget varme, der klæder denne type lejlighed godt. Langhårede ryatæpper og polstrede møbler kan også give varme og blødhed til de hårde overflader, siger Dorthe Theilade.

Vild med kunst på væggene? Få boligbloggerens tips til grafiske prints her!

Der er rig mulighed for at sætte dit personlige aftryk på den lyse og store lejlighed i form af kunstværker, farver og bløde materialer som puder og tæpper. Nedenunder finder du et galleri, hvor du kan hente inspiration til din store og lyse storbylejlighed. Hold øje med lysindfaldet, farverne og de bløde materialer og få inspiration til din helt personlige stil.

Læs også: Boligindretning og farveleg!