Boliginspiration
Hus

Giv en gammel villa åbne rum

Tekst, foto og styling Iben & Niels Ahlberg 27.04.2016
Det har både fordele og ulemper at forvandle en hyggelig, men mørk 40’er-villa til en moderne bolig. Se, hvordan denne familie fandt en løsning, der gav dem den åbne drømmevilla.
Det er pest eller kolera. Et hus med mange små rum eller med et stort, der runger. Det oplevede Pernille Dybkjær, da hun sammen med familien renoverede deres hjem fra ende til anden. Villaen er fra 1940 og blev dengang bygget i en traditionel stil med mange mindre rum på hver etage. Alle rummene mod nord fik meget lidt lys ind, så familien gik i gang med at rive skillevæggene ned – en efter en. I dag består stueetagen af tre store, lyse rum: en entré med trappe til første sal, en kombineret køkken-spisestue og en stor dagligstue. Se også: Klassisk patricervilla med smarte løsninger

Dæmpet akustik

Da skillevæggene var revet ned, opstod der en udfordring, som de ikke umiddelbart havde forudset. De store rum med de hårde trægulve gav genklang og efterlod huset med en meget dårlig akustik. – Især køkkenet og spisestuen var en udfordring med de hårde overflader i både køkkenelementerne, skalstolene i kunststof og bordet i aluminium, fortæller Pernille Dybkjær, som derfor ændrede på indretningen med rustikke træmøbler, grønne planter, et tæppe under bordet og en stor lampe i stof over spisebordet. I dag er alle rum indrettet med møbler, overflader og tæpper, der dæmper lyden og giver varme. – Støj giver uro og stress. Derfor var det utrolig vigtigt for os at få styr på akustikken herhjemme, siger Pernille Dybkjær.

Plads til leg

Indretningen er lys. Møblerne skal være behagelige at sidde i, men de skal samtidig være funktionelle – både for voksne, børn og hunden Stella. – Jeg betaler gerne for møbler i god kvalitet, men aldrig i den tro at de skal følge mig for altid. Der skal være plads til at sælge det igen, hvis jeg bliver træt af et møbel. Argumentet "og så holder den i øvrigt hele livet" – er det ikke bare en undskyldning for at købe den dyre variant, man helst vil have? siger hun og fortsætter: – Om det er fra Ikea eller fra min brors egen møbelforretning har ikke den store betydning. Så længe det er gennemtænkt og giver mening. Se det nyeste indenfor boligindretning her!

Kom med indefor her ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.