Boligreportage

Lejlighed med fransk vintage

Tekst og 17.07.2018
foto: Iben Ahlberg
Fund fra loppemarkeder, ting med historie og den varme glød fra træ er de basale elementer i Therese Damsgaard og Martin Hestbæks hjem.

Therese Damsgaard og Martin Hestbæk, der begge er skuespillere, er flyttet sammen i Martins lejlighed lidt uden for København.

Therese Damsgaard er opvokset i Frankrig og har stor kærlighed til fransk vintage, fine tapeter og humoristiske detaljer. Noget, som de gamle skodder brugt som hovedgærde i soveværelset, hyggekrogen med morgensol i vindueskarmen i spisestuen og de store industrilamper i stuen er eksemplar på. Kærligheden til det franske vintageunivers har hun fået ind med modermælken. Så længe Therese kan huske, har hendes mor nemlig været passioneret samler på de franske markeder, og Therese føler ikke, at hun rigtig har oplevet et rejsemål, før hun har besøgt mindst et af de lokale loppemarkeder.

Inspiration: Indret med fransk vintage-stil

Et hjem fyldt med genbrugsguld

I det hele taget kan hun godt lide, at tingene i ens hjem ikke bare er nyproducerede, men har en fortid.

"Jeg vil helst omgive mig med ting, der har historie og allerhelst en historie, som jeg selv har del i. Jeg køber selvfølgelig også nye ting, vaser, kopper, lysestager, men de har ikke det samme liv, så jeg husker kun sjældent, hvor jeg har købt dem – og tingene ender ofte på loppemarked, når jeg selv sælger ud af ting, jeg kan undvære," fortæller Therese.

Martin Hestbæk er, foruden at være uddannet skuespiller, også uddannet tømrer og arbejder stadig med det mellem rollerne på tv og teater. Martin har bl.a. været med til at indrette Claus Meyers restauranter og deli’er i København og er en god handymand at have ved hånden til alt det praktiske derhjemme.

Boligreportage: Smuk kvistlejlighed i gammel parfumefabrik

Martin har selvfølgelig en professionel betinget begejstring for træ og var da også vild med Thereses fantastiske vintagestil fra det øjeblik, hun flyttede ind, og de sammen begyndte at skabe et nyt fælles udtryk i indretningen. Og det er netop mødet mellem træets varme glød i de lyse nordiske rum, der sammen med de mange detaljer af vintageinteriør i den lidt mere rå factorystil, der giver indretningen sin helt egen charme.

Læs også: Indretning med eksotisk strejf

Se alle billederne fra Therese og Martins lejlighed i boliggalleriet: