Da Birgitte købte byhuset i Helsingør i 1976 med sin daværende mand, havde hun ikke forestillet sig, at hun stadig ville bo her mere end 35 år senere. - Det var en nedslidt rønne, og vi købte den egentlig kun, fordi den var billig, og den var det eneste, vi havde råd til, forklarer Birgitte. Sammen med sin nuværende mand Svenni, der oprindeligt er fra Island og er en dygtig fritidshåndværker, har hun brugt de seneste par år på en gennemgribende renovering af det 95 m2 store byhus, der oprindeligt var to lejligheder, der nu er slået sammen. Parret har ellers flere gange overvejet at flytte, men beslutter sig altid for at blive i huset alligevel.
Læs også: Forvalterbolig i svensk landstil
- Det er svært at konkurrere med husets beliggenhed. Vi bor praktisk talt i centrum af Helsingør By, men har samtidig kun 5 minutter til både skov og strand. Her er både ro, natur og liv, fortæller Birgitte. - Det handler jo også om, at man gennem 35 år skaber en masse minder i sit hjem, der på en eller anden måde fornemmes i rummene. Mine børn er vokset op her, og det er her, vi slapper af efter en lang dag på job, eller når vi kommer hjem fra en af vores rejser.
FÅ FLERE BOLIGREPORTAGER MED ISABELLAS!
At Birgitte og Svenni er et par, der elsker at rejse og gerne lader sig inspirere af andre kulturer, er rigt afspejlet af deres indretning i boligen. Lyse pastelfarver, der er et skagensmaleri værdigt, er mikset kønt med buddhafigurer hentet hjem fra Indien og rustikke møbler og minder fra bl.a. Mexico.
Læs også: Feminin og romantisk trævilla
Der er en fantastisk let og varm stemning, når man træder ind i stuelejligheden i Helsingør - og med det samme befinder sig i køkkenet. Entreen går nemlig i ét med det åbne køkken/alrum efter en større renovering. Før var entreen et selvstændigt rum "af lettere klaustrofobisk karakter", som Birgitte beskriver det.
I galleriet nedenfor kan du se alle de smukke billeder fra det skønne byhus:
Byhus med eksotiske strejf


Går man ind i stuen i Birgitte og Svennis hjem, er det ikke svært at se, at de sværger til den rustikke kolonistil, man bl.a. finder i Spanien. Farverne er dæmpede og materialerne rustikke.


Sofaen er en gammel Ilva-sofa godt kamufleret af afghanske og indiske puder, der giver sofaen et eksotisk pift og komplementerer det rustikke sofabord, som Svenni selv har hvidpigmenteret.


Køkkenets elementer, “Lindø”, er fra Ikea. De brændte egeplanker på gulvet er også brugt som bordplade for at skabe et sammenhængende look. Perleprofilbrædder er sat på som stænkplader i køkkenet.


Den lange træhylde, der er sat op på væggen over køkkenbordet, er en planke fra det oprindelige gulv.


Birgitte ønskede sig ellers kakler på væggene, men på grund af akustikken valgte de træ, og det fungerer fantastisk.


Et kig fra køkkenet mod stuen


Der er masser af sjove detaljer i huset, man kan gå på opdagelse i.


Pejsen, købt i Sverige, har glas på tre sider, så man kan se ilden fra alle vinkler i stuen. Den er bygget op omkring en søjle af pudset murværk, og pladsen over og under er godt udnyttet til brænde. I stedet for en pejseplade på gulvet har Birgitte og Svenni valgt at støbe skønne strandsten i grå og sorte farver direkte ned i gulvet.


Der er også blevet plads til et lille hyggehjørne med kurvestol og bord ved pejsen for at udnytte pladsen bag ved døren, der fører ud til køkken/alrummet.


I forlængelse af stuen ligger arbejdsværelset, der har sit omdrejningspunkt ved det hjemmelavede langbord, hvor computer og symaskine får lov at stå side om side.


Det lille konsolbord er fra Svennis barndomshjem på Island.


Ikea-lampen over spejlet på badeværelset har fået samme look som det nostalgiske Les Campagnoles-armatur


"De små detaljer som håndklædeholderne, der er lavet af grene fra skoven, synes jeg giver badeværelset et meget personligt præg", siger Birgitte.


Badeværelset er indrettet med grålige rustikke klinker, bestilt hjem fra Italien.


Sødt stilleben på badeværelset


I huset bor Birgitte, 61, bogholder hos modefirmaet Ilse Jakobsen of Hornbæk, og Svenni, 53, der er strengemager og musiker


Soveværelsets romantiske rosa vægge er malet med økologisk limfarve direkte på det rå murværk og indhyller værelset i et særligt sommerligt skær året rundt. Sengetæppet er bragt med hjem fra Indien, hvor Birgitte og Svenni tager på yogarejser.


Vinduerne fra mellemgang til badeværelse skaber lys og luft.


Små, fine detaljer i vinduerne, som man kan gå på opdagelse i.


Få masser af inspiration og idéer til dekorationer med forårets blomster med ISABELLAS! Køb et abonnement her!


Der er blevet plads til en skøn hyggekrog på terrassen. Krukkerne med planter i forskellige højder samt lanternen giver en rar oasestemning.


Hjemmet, der er et byhus fra 1898, er på 95 m2 fordelt på køkken/alrum, stue, arbejdsværelse, soveværelse, bad/toilet, entré og en skøn gårdhave plus altan med plads til afslapning.