Køkkenalrum
Boligreportage

Boliggalleri: Smuk kvistlejlighed i gammel parfumefabrik

af Stylesystemet 27.01.2018
Foto: Trine Bukh.
Under et af byens tage på Christianshavn bor Louise Kappel med sin familie. Taglejligheden, som ligger i en tidligere parfumefabrik, emmer af kærlighed til genbrug og loppefund. Få et kig indenfor her!

Når man træder indenfor i Louise Kappels kvistlejlighed på Christianshavn, er det som at tage på opdagelsesrejse. Boligen er fyldt med anderledes indretningsløsninger, selvbygger-projekter, arvegods og skønne ting håndplukket på loppemarkeder rundtomkring i verden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Vintersmuk bolig med kærlighed til naturen

Vintage og loppefund i fokus

Alting i lejligheden har sin helt egen historie - hvad enten det er antik keramik, som Louise selv importerer fra Japan via sit firma Itoko, eller gamle emaljeskilte arvet fra familien på Bornholm. Både Louise og hendes mand Rune er passionerede genbrugstyper, og særlig Louise har et magisk blik for genbrug.

Parret har begge, fra barnsben, været med, når forældrene har været på loppemarkeder eller auktioner. Derfor har det altid været en helt naturlig ting for demat prøve at spotte gode loppefund og puste nyt liv i gamle sager. De går på loppemarkeder herhjemme og i udlandet, og Louise elsker at komme hjem med finurlige ting med en historie.

Louises 4 tips til vintage-stilen

  1. Føl dig aldrig dikteret af tidens look. Gå i stedet efter, hvad du selv synes er pænt, og shop med hjertet.
  2. Spring ud i selvbygger-projekter – det gør ikke noget, det ikke bliver perfekt. Det er kun charmerende med lidt skævheder, og så tilfører det noget helt unikt til din bolig.
  3. Afskriv aldrig ting for hurtigt, hverken hvad angår loppefund eller arvegods. Med tiden kan éns smag ændre sig, og pludselig kan du måske se noget særligt ved en ting, som du ellers har været ved at kassere.
  4. Bland og mix ting i forskellige stilarter som enkle japanske detaljer og danske loppefund i keramik. Det giver et personligt udtryk.

Læs også: Sådan lyser du vinterhaven op

Kom på besøg i den smukke kvistlejlighed i galleriet: