sengegavl_hovedgaerde_senge_sovevaerelse_flet_trae
Soveværelse

10 sengegavle der pifter soveværelset op

Emilie Jensdóttir og redaktionen / Foto: Martin Panduro, Iben og Niels Ahlberg, Andreas Mikkel Hansen, Kristina Demant, Dianna Nilsson & PR 27.07.2022
En sengegavl vil med garanti pynte i dit soveværelse. Få 10 bud på smukke sengegavle i alt fra flet til træ, der giver dit soveværelse et pift og næsten får det til at føles som et lille hotelophold.

Inspiration til sengegavle

En seng med sengegavl giver dig mulighed for at være kreativ med din sengs udtryk. Hvad end du er til hotelvibes eller bohostil, så kan du finde en sengegavl som passer til dig.

Vi har derfor samlet inspiration til din næste sengegavl, hvad end du søger inspiration til at lave en DIY-sengegavl eller om du skal ud og købe en.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er mange helt klassiske sengegavle, men du kan også finde de nyeste trendy sengegavle, hvad end du er til. Sengegavle, sengegærde eller hovedgærde, kært barn har mange navne, giver dig en ekstra mulighed for at indrette dit soveværelse med personlighed.

Hvorfor vælge en sengegavl?

En sengegavl kan give en følelse af eksklusiv hotelstil hjemme hos dig selv, eller den kan give dig mulighed for at lade sengen matche resten af din stil i soveværelset. Og vælger du en blød sengegavl sidder du rigtig godt op ad dem, når du har lyst til at læse en bog i sengen. Tænk over hvilket behov du selv har, inden du anskaffer dig en sengegavl. Skal du sidde op af den og læse, så er det rart med en polstret. Skal den blot være flot og give soveværelset et smukt udtryk, kan det være du skal vælge flet eller træ.

10 smukke sengegavle

Nedenfor har vi samlet 10 sengegavle i forskellige stilarter. Der er både den minimalistiske, den overdådige, gør-det-selv-versionen, en polstret og den praktiske med indbygget opbevaring.

Mon ikke du kan finde en sengegavl efter din smag?

sovevaerelse_kurvemageren_normann-copenhagen_helene-blanche_tapet-cafe

1. En simpel sengegavl

Hvis du enten har masser af farver og liv i soveværelset, kan det være en idé at vælge en helt simpel sengegavl, som i sig selv er neutral. Så kan du lege med udtrykket på vægge og sengetøj. Her er vi hjemme hos Therese Grønborg. Foto: Pia Winther

boligreportage-sovevaerelse-koekken-flet-sengegavl

2. Sengegavl i flet

Flet giver sengegavlen et roligt men alligevel stilfuldt udtryk. En flet sengegavl kan også være opskriften på dit næste DIY-projekt til soveværelset? Foto: Christina Kayser O.

birgittewuth_seng-med-graa-sengegavl

3. All-in på hotelstil

Når hovedgærdet får lov at være så højt som her, får man den ultimative hotelstemning, hvor det føles ekstravagant at lægge sig til at sove. Foto: Ditte Capion

Minimalistisk sengegavl

4. Sengegavl i træ

Minimalistisk, japansk design er meget moderne, og denne sengegavl rammer lige ned i trenden - der som bonus passer rigtig godt sammen med klassisk dansk design. Sengegavlen er fra Alken.

Sengegavl i træ

5. Sengegavl i mørkt træ

En stor sengegavl i mørkt træ får dit soveværelse til at se ud som om, det er taget ud af et lækkert hotel. Sengegavlen er fra Dux.

Hjemmelavet sengegavl

6. DIY sengegavl i flet

Hvis du er fiks på fingrene, er det nemt at lave en flot sengegavl selv. Denne er hjemmelavet af trælister og plader med fransk flet. Fransk flet kan købes i mange onlinebutikker. Find en simpel opskrift på nettet og du er godt på vej!

Polstret sengegavl

7. Polstret sengegavl

En polstret sengegavl understreger en romantisk og feminin indretning, og som bonus er den rigtig god at sidde op ad. Sengegavlen er fra Coop.

Sengegavl fra Ikea

8. Grå sengegavl i afdæmpet stof

Har du indrettet dit soveværelse med spraglet tapet, kan en sengegavl i et lækkert, afdæmpet stof være med til at binde rummet sammen. Sengegavlen er fra Ikea.

Sort sengegavl

9. Sengegavl i sortmalet træ

Er du til det monokrome og minimalistiske look, er en sengegavl i sortmalet træ et godt valg. Malingen får træets årer til at stå ekstra tydeligt frem.

Praktisk sengegavl

10. Indbygget sengegavl

En sengegavl er idéel til dig, der elsker at læse en bog i sengen. Og hvorfor ikke vælge en, der oven i købet også kan bruges som både bogreol og opbevaringsplads? Sengegavlen er fra japanske Muji.