inspiration til indretning af soveværelser
Soveværelse

21 smukke soveværelser

Cecilie Rasmussen / Foto: Frederikke Heiberg 3.01.2022
Indret dit soveværelse til ro og hygge med store puder og lækkert sengebetræk. Vi har fundet 21 soveværelser, du nemt kan drømme dig hen i.

Forestil dig følelsen af nyvasket sengetøj på en blød seng. At kaste sig ned i dynerne og blive liggende hele morgenen. Dit soveværelse er formentlig det sted, du tanker mest energi.

I hvert fald bruger en gennemsnitlig dansker i omegnen af en tredjedel af livet på langs. Derfor giver det god mening at indrette soveværelset til det behov, men der er forskellige veje at gå i forhold til din indretning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration til dit soveværelse: Skab ro i indretningen

For nogle skal et soveværelse være præget af ro og renhed. Her giver det naturligvis mening at indrette rummet med hvide vægge, hvidt sengetøj og uden for mange dikkedarer. Gå efter at rydde soveværelset for forstyrrende nips, og gem de vigtigste ting i et sengebord og i indbyggede skabe, der giver en samlet flade på væggen.

Er du til det rene, lyse soveværelse, kan luftige gardiner være en god effekt, der dæmper lyset om sommeren, men alligevel lader en del slippe igennem.

Du behøver ikke nødvendigvis et sengetæppe, hvis dit sengetøj er knitrende hvidt og sprødt, men det giver dit soveværelse en form for renhed, hvis sengen er redt stramt.

Du kan også gå den omvendte vej og bruge det hvide soveværelse som base for at kunne kombinere det med et mere krøllet look.

Stoffer i hør, en luftig indretning og en seng uden sengetæppe kan skabe en soveværelse-stemning af, at her må man gerne rode i sengen og hygge.

Gå efter lamper i stof eller papir, og læg masser i puder i sengen, hvis du gerne vil give dit soveværelse en snert af fransk romantik.

Prøv et soveværelse med farver

Lige nu er mættede og støvede farver populære i stuen. Prøv at føre den tendens videre i dit soveværelse.

Du kan vælge at skabe en dunkel fornemmelse ved at bruge mørke farver og male både paneler, døre og vægge i den samme nuance, eller nøjes med at male en enkelt væg i en støvet blå, grå eller anden kølig farve.

Det giver stadig dit soveværelse en følelse af ro og harmoni, men der sker lidt mere med indretningen, og stemningen bliver mindre klinisk.

Du kan også bruge farver til aktivt at spille sammen med resten af indretningen, især hvis du har åben dør til soveværelset, så man kan se rummet hele tiden.

Uanset om du vælger en lyserød, aubergine eller anden iøjefaldende farve, kan du med de rigtige puder og sengebetræk få et soveværelse, der passer til en tungere og mere dekadent stil.

Soveværelse i hotelstil

Den tunge indretning, som man både ser i art deco-bølgen og i de sydlandske strømninger i vores indretning, har i et stykke tid gjort sig gældende i soveværelset

Hotelstilen er populær, hvor et tykt sengegærde, blødt sengetæppe og stram opredning giver en luksuriøs følelse. Hvis du vil have den samme stil i dit soveværelse, gælder det om først og fremmest at skabe symmetri.

Ens sengeborde, ens lamper, en seng placeret i midten af rummet gerne med lige meget luft til begge side og rolige farver såsom grå, blå og beige er med til at understrege stilen.

Vælg gerne tekstiler såsom gardiner, tæpper og puder i velour og grovere møbelstof, og tænk i lamper med skærme, der dæmper lyset behageligt.

Når du anretter puderne, så tænk også på symmetri. På Instagram kan du finde flere forskellige illustrationer af, hvordan du arrangere dem, og en af måderne er at stille dem lag på lag ud for hver sengeplads med den største bagerst og slutte af med den mindste pude forrest, der går ind over de to rækker.

Et stort samlende tæppe frem for løse kludetæpper og en bænk foran enden af sengen er også en del af stilen. Med få virkemidler kan du give dit soveværelse et eksklusivt skær som på dyre hoteller.

Inspiration – 20 smukke soveværelser

Seng med indbyggede skuffer

Foto: Mia Mortensen

Udnyt pladsen under sengen med store skuffer under. Som modvægt til det praktiske look kan et blødt gulvtæppe, nips og mørke farver bløde indretningen op.

Soveværelse i pastelfarver

Foto: Anitta Behrendt

Træk farver ud af kunst og møbler, og viderefør farverne i den øvrige indretning. Som her hvor den lilla farve på bordlampen går igen i gulvtæppet og i tekstilerne på sengen. Med flot, farverigt sengetøj kan du desuden sagtens undvære sengetæppet.

Foto: Ditte Capion

Mal hele bagvæggen i en kraftig farve i stedet for en sengegavl, hvis du vil have samme effekt med at ramme din seng ind, men gerne vil skifte udtryk lidt oftere. Blåt giver et køligt, roligt udtryk, mens de messingfarvede lamper giver lidt varme til rummet.

Soveværelse i beige toner

Foto: Anitta Behrendt

Kan du godt lide det afdæmpede look uden for mange farver, kan du i stedet lege med nuancer som her, hvor paletten spænder fra mørkebrun til hvid men uden skarpe kontraster eller dominerende farver. Farverne giver et blødt look og en hyggelig stemning, der understreges af det store sengetæppe, der skødesløst flyder ud over sengen.

Seng med sengegavl i flet

Foto: Christina Kayser O.

Bryd den redte sengs kliniske og strømlinede udtryk ved at vælge puder og tæpper i forskellige slags stoffer, der skaber kontrast. Her inddrages sengegavlen også med en tredje form for struktur i form af fransk flet. Når du mikser stoffer med strukturen, tilføjer du et sanseligt element til indretningen, uden at rummet virker overfyldt.

Foto: Birgitta Wolfgang

Beige og hvid går godt i spænd i et soveværelse. Hold sengetøjet hvidt, men tilføj lidt hygge i form af en farvet væg, lange gardiner og en stol i bambus eller flet for et romantisk udtryk.

Soveværelse med futon-seng

Foto: Anitta Behrendt

Træk inspiration fra andre kulturer ind i soveværelset for en eksotisk indretning. Den japanske stil med en futon-seng passer perfekt til et roligt, naturlig og rent soveværelse. He kan du med garanti både lade batterierne op og efter en lang dag.

Foto: Jonas Lundberg

Er du ikke bange for farver, så prøv at lege med dem også i soveværelset, så rummet ikke blot bliver et tomt helle. Her har ejerne mikset to forskellige farver og indrettet soveværelset med både væghængt smykkeskrin, planter og tæpper.

Soveværelse med blå og grønne konstraster

Foto: Mia Mortensen

Du kan nemt bryde det helt lyse soveværelse ved at tilføje få enkle farver som her, hvor blå og grøn går igen i maleri, pude, sengetæppe og lampe. Hold resten af rummet i sarte nuancer såsom grå, beige og hvid, så farverne står mere frem, og udtrykket ikke bliver rodet.

Rustikt soveværelse med loppefund

Foto: Birgitta Wolfgang

Tænk gerne i anderledes materialer samt farvekombinationer og -kontraster, når du indretter soveværelset. En stol i læder, et sengetæppe i grovere stof eller møbler i stål kan give et rustikt udtryk og gøre rummet sanseligt. Du kan også fremhæve gulvet ved at oliere eller male det mørkere. Gå gerne på jagt på loppemarkeder, hvis du vil have det rustikke look. Her er både stol, natbord og knagerække loppefund.

Seng med stor sengegavl

Foto: Ditte Capion

Brug forskellige puder og tekstiler i samme farveskala for at give spil til indretningen. Effekten med tone i tone kan du også bruge på vægge, sengetæpper eller andre steder, hvor du har farver, når blot du har mere end én af en slags.

Foto: Lene Samsø

Puder er i høj grad med til at gøre dit soveværelse og seng rart at være i, og du kan vælge forskellige måder at arrangere dem på. I første omgang kan du overveje, om du går efter et skødesløst eller stringent udtryk. Hvis du arrangerer puderne med de største bagerst og en samlende pude, giver det ro og harmoni.

Indret soveværelset med møbler i flet

Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Skab hygge med øvrige møbler i soveværelset. Skamler, kurve, planter, billeder på væggene eller en opstilling med krukker eller æsker i vindueskarmen er med til at gøre dit soveværelse hyggeligt og personligt. Gå gerne efter træ og andre naturlige materialer som modvægt til den redte seng.

Foto: Anne-Cathrine Scoffoni

Med tanke på, hvor lang tid du bruger i sengen, giver det god mening at give den plads i stedet for at være forvist til husets mindste værelse. Dit soveværelse får et luksuriøst skær, når du har godt med luft i rummet, og måske kan du bruge en del af det til hyggelig læsekrog eller andre funktioner, der normalt er indrettet i stuen.

Billedvæg med Richard Mortensen-litografier

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

Ligesom resten af hjemmet skal soveværelset ikke være et udstillingsrum, der står snorlige, og hvor alt matcher. Giv gerne, især soveværelset, lidt personlighed og hygge med en flot billedvæg og et unikt sengetæppe.

Foto: Pernille Enoch

Har du tænkt dig at læse, se serier eller være vågen med andre hyggelige sysler i sengen, så gør dit soveværelse personligt og til en del af hjemmet. Brug f.eks. krukker og æsker på dit sengebord, og lad bøgerne være en del af indretningen sammen med planter og minder. Du kan altid gemme nipset væk, hvis du får brug for et mere stramt udtryk.

Soveværelse med indbygget PAX-skab

Foto: Nellie Møberg

Mange hjem mangler opbevaringsplads, og det kan du nemt få mere af ved at lave et indbygget skab i soveværelset. Her er der tryllet med et klassisk PAX-skab fra IKEA, så det ligner en indbygget snedkerløsning. Det indbyggede skab giver både plads, ro og elegant stil til soveværelset.

Foto: Jessica Christensen

Følelsen af et frisk, lyst rum kan være rart, når du skal sove, men det er også dejligt at putte sig ned i en lun hule. Den skaber du ved at bruge støvede farver og gerne som her male både sengegærde og væg i samme farve. Læg desuden mærke til en anden måde at arrangere puder ved at stable dem i højden.

Foto: Birgitta Wolfgang

Har du en lejlighed med smukke døre, stuk og andre herskabelige detaljer og samtidigt et elegant indrettet soveværelse, så inddrag det i hjemmet i stedet for at gemme det væk bag lukkede døre. Hvis du reder sengen med lækre puder og tæpper, der harmonerer med stuen, tager du lidt af den intime fornemmelse ud.

Foto: Katrine Kaul

Har du mod på at eksperimentere med indretningen i soveværelset, kan du som her bruge nogle af de farver, der er fremme på boligfronten lige nu. Også hvis det er varme farver. Mens de populære blå, grå og hvide nuancer giver en kølig fornemmelse, er brændte toner med til at give dit soveværelse karakter og hygge.

Lille soveværelse - let indretning

Foto: Nellie Møberg

En seng står naturligt nok solidt plantet på gulvet, og derfor kommer indretningen af soveværelset ofte til at virke tung. Du kan modvirke effekten ved f.eks. at have et hængende sengebord, der giver en let fornemmelse, og bruge materialer, der også er lette i udtrykket. Lette, lyse gardiner og en enkelt indretning giver et roligt soveværelse.

Mere inspiration?

Mangler du inspiration til indretning af badeværelset? Vi har samlet 25 forskellige badeværelser i forskellige stilarter som du kan finde her!