Terrasse og altan

12 lækre terrasser

af Eilen Anthoniussen / Foto: Kaul Productions og AOP 23.07.2014
Mangler du inspiration til din terrasse? Eller skal du til at bygge en ny terrasse? Her får du inspiration til 12 lækre terrasser, som vi tror på.

En terrasse er uundværlig i sommervarmen, hvor vi bruger så mange timer udendørs. Hvis du ikke bruger din terrasse til solbadning, fungerer den uden tvivl som spisestue eller køkken i løbet af sommerferien, hvor de fleste måltider nydes udendørs. Men en terrasse er også ren luksus i vinterhalvåret, hvor du kan nyde den ekstra plads som en ekstra stue, når vejret byder tillader det. Derfor kan det betale sig at investere i en lækker terrasse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 annekser til din have!

En terrasse skal rumme meget. Du drømmer måske om en hyggelig og funktionel spiseplads, hvor hele familien kan samles til måltiderne, en slags minikøkken til grillen og lidt ekstra plads til solbadning? Så kig med i nedenstående galleri, hvor du kan finde 12 terrasser i forskellig stil.
Men selvom din terrasse skal rumme meget, behøver den hverken at være pladskrævende eller økonomisk belastende. Har du en uudnyttet kant i din have, kan du skaffe nogle puder, som kan fungere som siddeunderlag, kombinere med et smukt sofabord, og du har pludselig en helt ny stue - på din terrasse.

Se Thomas Rodes sommerhus med feinschmeckerstil!

Vær kreativ og udnyt den plads, du har. Overvej alternative løsninger, eksempelvis ved at anvende en stige, som måske står der i forvejen som tørrestativ. Så har den både en funktionel og en dekorativ funktion, når badehåndklæderne skal hænges op til tørre. Derudover kan lanterner, tæpper og puder give din terrasse lige præcis det løft, den trænger til.

Læs også: Skab hyggelig udendørs-stemning på terrassen!

Hent flere tips i det store galleri!