Indretning og trends

16 entréer: Indret en smuk entré

af Nanna Louise Post Larsen 5.01.2016
Foto: Mette Wotkjær
Entréen er ofte hjemmets sorte får. Den er nemlig dødsvær at indrette, og funktionaliteten vinder ofte over alle de fine æstetiske detaljer. Se med her, hvor vi giver dig vores hemmelige tricks til en funktionel entré med masser af hjerterum!

Entréen er det første, du og dine gæster præsenteres for, når I træder ind over dørtærsklen, og ligesom med et håndtryk, sætter det første indtryk sig ligesom bare ekstra godt fast på nethinden.

Det er ikke nødvendigvis nogen dårlig ting, for med ganske få kneb kan du hurtigt forvandle din kedelige og kliniske entré til et funktionelt og indbydende sted med masser af hjerterum.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FIND DEN PERFEKTE LAMPE TIL DIN ENTRÉ HER!

Stor og rummelig, lille og kvadratisk, kantet og begrænset eller lang og smal? Ligemeget hvor umuligt rammerne for din entré umiddelbart tager sig ud, kan din entré med sikkerhed forvandles til en varm og indbydende velkomst, som vil give dine gæster det bedste indtryk. Læs med her, hvor vi har samlet vores bedste tips og masser af inspiration til indretningen af din entré.

Tips til din entré

Har du en fantastisk hall elller en rummelig entré med masser af plads og muligheder, er du en af de heldige! Langt de fleste af os kæmper nemlig med en eller flere udfordringer, når entréen skal indrettes.

Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår tre typiske udfordringer ved at indrette en entré.

# Hvis du har en lang, smal entré

En smal entré fungerer bedst, hvis overtøjet opbevares bag lukkede døre. I dette tilfælde skydedøre, som ikke optager plads, når du åbner dem. Investér gerne i opbevaringsløsninger i lyse farver og med lille dybde for at spare så meget gulvplads som muligt. Ønsker du at få entréen til at syne større og mere rummelig, kan du benytte dig af kreative lyskilder og smukke spejle, der reflekterer lyset. Forsøg så vidt det er muligt at lade gulvene og det øverste af væggene være frie for ting og sager, fordi det får rummet til at syne lukket og snævert. Væghængte skabe eller skænke er især gode til den lange, smalle entré.

# Hvis du kun har et hjørne

Hvis du kun har et lille hjørne af et rum, som du kan bruge som entré, så udnyt så meget af pladsen fra gulv til loft, som det er muligt. En stumtjener og et højt skab til sko udnytter den begrænsede gulvplads optimalt, men du kan også investere i praktiske hylder, du kan hænge op oppe under loftet. Ønsker du at ramme dit entréhjørne ind, så det adskiller sig fra det øvrige rum, kan du fx supplere med en fin måtte eller et tæppe på gulvet eller tapetsere eller male entréhjørnet, så det står tydeligt frem.

# Hvis du kun har en væg

Selv et lille stykke væg kan forvandles til et sted, der holder styr på rodet. Små opbevaringsløsninger som knagerækker og hylder er en god start. Brug et trick fra køkkenet, og montér en magnetisk knivholder til opbevaring af nøgler og huskesedler. Mal eller tapetser væggen i en fin farve eller et mønster, og tilføj også gerne en lille bænk eller skammel og et smukt spejl – så træder væggen pludselig frem som et selvstændigt element, der rammer entréen fint ind.

Læs også: Skab smukke hyggekroge med lys

16 smukke entréer

Find inspiration til indretningen af din entré i galleriet nedenfor:

Kilde: ikea.dk