Indretning og trends

Skab smukke hyggekroge med lys

af Line Marie Laursen 5.03.2014
Foto: Stuart McIntyre, Lene Karin Kristiansen, Britt Lindemann, Ditte Capion-Damgaard, Jan Ove Kristensen og Heidi Lundsgaard
Du kan skabe et smukt og hyggeligt hjem med de rette lyskilder. Få tips til, hvordan du indretter dit hjem med lys her!

Lyssætning er ofte et område, der er mindre prioriteret end resten af boligindretningen. Det er synd, for den rette belysning skaber hygge og er altafgørende for stemningen i et rum.

Ved at følge et par simple råd og retningslinjer kan du skabe smukke effekter med dine lamper og på den måde skabe hyggekroge, du har lyst til at opholde dig længe i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skab em smuk hyggekrog med lys

Se også galleriet: Inspirationsgallerier til boligindretning


4 tips til at vælge det rigtige lys

Tænk på lysets funktion
Spisebordet kan være nok så flot, men er det badet i et koldt lys, er det ikke hyggeligt at spise middag rundt om det, og ubevidst bliver det noget, der bare skal overstås i en fart. En god løsning kan være at sætte en lysdæmper på spisebordslampen, så du kan justere styrken på lyset, alt efter temperament og situation. Og så supplere med stearinlys og andre små lyskilder, der giver et varmt og levende lys. Se boligbloggernes favorit-lampe til soveværelset her!

Se også galleriet: 10 hyggekroge til dit hjem

Brug flere lyskilder
En enkelt lyskilde er aldrig nok! Skal du gøre rent, er det praktisk med en kraftig loftlampe, der kan lyse alle kroge op, så der ikke kan gemme sig nullermænd i hjørnerne. Står den derimod på romantisk middag, kan den samme lampe virke helt malplaceret. Derfor skal du altid have flere lyskilder i hvert, gerne fem-otte lyskilder for at skabe det rette miks med mulighed for forskellige stemninger og kontraster.

FIND DEN PERFEKTE LAMPE TIL DIT HJEM HER!

Undgå et rodet udtryk
Med så mange forskellige lyskilder i hvert rum kan dit hjem hurtigt komme til at ligne en lampebutik, hvis du ikke tager dine forholdsregler. Et tip er at vælge lamper til et rum efter samme princip, for eksempel samme form på skærmen, samme farve eller af samme materiale. På den måde skaber du sammenhæng i rummet, selvom lyskilderne er vidt forskellige.

Se også galleriet: Bolig i fransk landstil

Placer lyskilderne rigtig
Vidste du, at lyskilder i hjørnerne er med til at få rummet til føles større? Mørke hjørner skærer hjørnerne af rummet og giver indtryk af et mindre rum. Derfor er det en god idé at sørge for lys i samtlige hjørner - også dem, der ikke bliver brugt til andet. Sørger du for et blødt lys, kommer det ikke til at tage unødig fokus.