Køkken inspiration
Indretning og trends

3 genveje til et charmerende køkken

Christine Agertoft 18.08.2015
/ Foto: Tia Borgsmidt
Vink farvel til dit kedelige hverdagskøkken med de her tre simple tips til at tilføre ethvert køkken charme og varme.

Et køkken har det praktiske formål at være et sted, hvor du let kan tilberede mad, men derfor behøver det hele ikke gå op i praktik. Det bliver nemlig meget hyggeligere at lave aftensmad i et rum, der både har varme og charme. Så glem for et øjeblik alle de daglige gøremål, og brug et øjeblik på at tilføje dit køkken lidt hygge.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Enkelte kreative idéer

Vi taler hverken om komplet makeover eller renovering, men bare nogle få kreative idéer, der kan gøre en stor forskel. Udgangspunktet er det køkken, du allerede har med nogle finjusteringer. Start med en omgang oprydning og hård sortering af køkkengrej og maskiner. De fleste mennesker har en gammel blender eller lignende stående, som de faktisk aldrig bruger, men ikke nænner at smide ud – men det skal gøres!

Mere køkken-inspiration: Få et countrykøkken

Udnyt pladsen

Det gør sikkert lidt ondt at skiller sig af med det overflødige køkkengrej, men det føles til gengæld rigtig godt, når alle dine yndlingskopper, din favoritpande og fine røremaskine endelig kan stå i skabet uden, at der er stablet ting ovenpå. Nu er du og dit køkken klar til vores tre simple tips til et charmerende køkken.

3 hurtige genveje

Rustikke ophæng

Brug væggene til at tilføje dit køkken lidt rustik charme. De fleste mennesker har en nøgen væg i køkkenet, hvor de her ophæng sagtens kan hænge. Brug dem til at hænge planter op med (Se: Lav et fint planteophæng!), viskestykker eller fine kopper.

Køkken inspiration: Hylder

Anderledes opbevaring

Langt de fleste af dine køkkenting skal pakkes væk, men en par fine krukker, skåle eller en flot brødboks i glade farver, der matcher resten af din køkkenindretning, kan live et gammelt eller kedeligt køkken op.

Køkken inspiration: Opbevaring

En skæv overraskelse

Et køkken er normalt ikke stedet, hvor man tager de store chancer med hensyn til indretningen, men prøv alligevel at finde en overraskende ting, som passer til dig. Vi har udvalgt en rustik kageopsats, en charmerende æggekurv og et tæppe (ja, man kan godt have et tæppe i køkkenet), men det kan være mange andre ting.

Køkken inspiration

Køkkendrømme: Sådan får skaber du sjæl i et nyt køkken

Få mere køkken-inspiration i galleriet herunder...