Påskebord med den fineste borddækning
Spisestue

5 påskeborde: Borddækning med masser af påskestemning

Josefine Rubeck / Foto: Søren Staun Petersen, Høgh & Møller, Katrine Rohrberg, Pernille Enoch 17.11.2021
Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af din påske-borddækning? Vi har dækket fem påskeborde i forskellige udtryk, som du kan lade dig inspirere af!

Påsken er lige om hjørnet og snart er det tid til at samles rundt om bordet til den årlige påskefrokost.

Er du så heldig at skulle have gæster i påsken, men ved at løbe tør for idéer til påskebordet, så se med her!

Påskebord: Inspiration til den smukkeste borddækning

Mange har nok en tendens til at springe på den gule dug, kyllinger af fjer og pustede æg, når det kommer til påskebordet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men faktisk kan påske-borddækningen komme i forskellige farver og former.

Vi har samlet fem elegante opdækninger, som på hver sin måde udstråler påske, forår og hygge.

Påskebord med pynt i pasteller

Hold påskebordet lyst og feminint, og lad dig inspirere af alle forårets delikate pasteller.

Dog er det en god idé at holde sig til to-tre farver for at skabe et gennemført og harmonisk udtryk i borddækningen, der ikke stikker i for mange retninger.

Saml alle dine pastelfarvede vaser og krukker fra gemmeren, og dekorér med planter og grene i afdæmpede farver. For at skabe en diskret påskestemning kan du også pynte med chokoladeæg i matchende farver.

påskebord

Det naturlige påskebord

Ønsker du, at din påske-borddækning skal være inspireret af naturens farver og alt det spæde grønne, der hører sæsonen til, så hold porcelæn og dug i rolige farver, og lad bestik og pynt løbe med opmærksomheden. Saml grene fra naturen, og placér dem som en rede i en stor skål eller vase, og læg fx æg og fjer i matchende farver som dekoration - både i 'reden' og på bordet. En fin måde at lave bordkort på kan som her være små gækkebreve klippet i ubleget papir, så gæsterne selv skal gætte deres pladser.

Påskeborddækning

Påske-borddækning med blomster

Påskebordet behøver ikke nødvendigvis at indholde æg og fjer. Du kan nemlig også bruge blomster til at få forårstemningen frem på dit påskebord. Dæk fx op med en lille buket - af fx tulipaner, påskeliljer og perlehyacinter - ved hver kuvert, og bind blomsterne sammen med et lille stykke bånd.

For at skabe en kontrast til de feminine blomster, kan du vælge mere råt service af stentøj. Et lille tip er at sætte små vaser eller glas ved hver kuvert, så buketterne kan komme i vand, når I skal i gang med at spise.

påske idéer

SE OGSÅ: Server fine marmor-æg til din påskefrokost

Det feminine påske-bord

Skal du have veninderne over til påskefrokost, kan du dække bordet helt enkelt i støvede, rosa pasteller og gyldne metaller.

Mix vaser i forskellige materialer, for eksempel farvet glas og mere rustikt stentøj, og lad tallerkerne fuldende det elegante look med blomstermotiver. Pynt evt. med diskrete grene eller friske blomster.

påskebord

Påskebord i jordfarver

Selvom påske-borddækningen ofte forbindes med pastelfarver, kyllinger og æg, kan man sagtens holde sit påskebord rustikt og enkelt. De fleste af os har hvide eller lyse tallerkner, og dem kan du sagtens bruge til at dække et smukt påskebord. Giv det hvide service lidt modspil med bestik, der skinner, og en dug i en afdæmpet farve, der matcher de gyldne toner.

Som pynt på bordet kan du fx lave et stilleben på et lille fad eller en træbakke midt på bordet - med vaser i brændte farver dekoreret med siv og tørrede græsser. Pynt evt. bordet med fjer i papir eller naturlige farver, så det får en snert af påskestemning.

påskebord