sofabord
Indretning og trends

5 stilfulde sofaborde

Line Hvid 16.10.2014
Foto:
Find det sofabord, som passer i størrelse og stil til dit hjem. Vi har fundet 5 smukke bud.

Sofaborde fås i ufattelig mange forskellige versioner – lette og tunge, store og små. Og når du vælger dit sofabord, så gå efter et, der passer godt ind i stuen. Tænk over, at der er plads til at sætte koppen fra sig og lægge et magasin på bordet, men overvej også om sofabordet bliver for stort og klodset til rummet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sofaborde fås i mange former, farver og materialer. Sofaborde kan være lavet af træ, metal og meget andet. Du kan vælge at indrette dig med to små sofaborde eller et stort sofabord. Det er nemt at flytte rundt på to sofaborde og indrette dig forskelligt med dine sofaborde, hvis du har to sofaborde. Sofaborde her en vigtig plads i stuen.

Se også: Lav dit eget sofabord med patina

Vælg materialet

Tænk over hvilket materiale, der passer godt til din sofa. Du kan få sofaborde i mange forskellige materialer som træ, metal og plastik. Marmorplader er også blevet moderne igen. Her skal du dog lige tænke over, at marmor er meget tungt og ikke nemt at flytte rundt på.

Vælg formen

Om dit sofabord skal være rundt eller firkanten afhænger også meget af din sofa. Et stort rundt sofabord passer ofte bedst til en hjørnesofa eller lænestole. Har du en lang sofa uden knæk, så vil to firkantede sofaborde eller et aflangt sofabord passe godt til.

Se også: Giv det gamle sofabord nyt liv

DIY sofabord

Du kan også vælge selv at lave dit sofabord. Du kan f.eks. lave det af en træstub, som du finder i naturen eller køber hos en skovhugger. Sørg for at stubben er tør, før du tager den indenfor. Så skal du slibe overfladen, og hvis barken skal af, skal du også slibe siderne. Sæt evt. filtdutter under stubben.