haandklaeder_badevaerelse
Badeværelse

5 tip: Sådan bruger du håndklæder i indretningen af badeværelset

af Sigrid Glavind. Foto: Christina Kayser og Birgitta Wolfgang 19.05.2022
Brug dine håndklæder aktivt i indretningen. De kan nemlig sætte prikken over i’et på badeværelset, hvis du indtænker håndklæderne i rummets samlede udtryk.

Tips til at vælge håndklæder

Kender du det, at du har samlet nogle håndklæder sammen over tid, så du hverken føler at de matcher eller understreger stilen på badeværelset? Hvis du har sat dig for at lave om på det, så er et par tips og tricks du kan bruge, inden du kaster dig ud i at købe nye.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan også være, du mangler inspiration til hvordan du kan folde, hænge eller opbevare dem. I begge tilfælde, giver vi dig her inspiration til at integrere håndklæderne bedst muligt.

Brug matchende farver

Står du overfor at købe helt nye håndklæder, kan det være svært at vælge. Der er så mange fine og smukke håndklæder fra mange forskellige brands. Er du i tvivl om hvilken farve, hvilke du skal vælge, kan du notere dig de tre mest fremtrædende farver på dit badeværelse, og gå efter håndklæder som har en eller flere af disse farver. Så er du helt sikker på, at de passer perfekt ind i stilen på dit badeværelse!

haandvask_mille-fruergaard_gaestetoilet_aseop_foto_mikkel-tjellesen

Det fine gæstetoilet hos @millefruergaardbach. Her matcher håndklæderne fint i rummets øvrige farvepalette. Foto: Mikkel Tjellesen

Ekstra store badehåndklæder

Hvorfor nøjes med almindelige håndklæder? Badehåndklæder er oftest større end almindelige håndklæder, og derfor kan det føles ekstra luksuriøst at bruge et badehåndklæde. Du kan gå efter håndklæder med frynser, hvis du kan lide, at der kommer lidt ekstra detaljer ind.

boligreportage-badevaerelse-inspiration_haandklaeder_foto_christina-kayser-o.jpg

Store håndklæder med frynser giver taktilitet til rummet. Foto: Christina Kayser

Håndklæder med spræl

I stedet for at gå efter håndklæder, som matcher farverne på badeværelset, kan du også gå i modsatte boldgade og vælge håndklæder med masser af spræl. Det kan du gøre, enten ved at vælge en farve som står i kontrast til de resterende farver, eller du kan lede efter håndklæder med fine mønstre, striber eller print.

frotte-stripe-warm-yellow_hay

Et stribet håndklæde i en anden farve end resten af rummets palette, giver liv til badeværelset. Håndklæde fra Hay. Foto: PR

Klar til gæster

En anden måde at tænke håndklæder ind i rummet på, er at have små gæstehåndklæder fremme. Det kan du gøre ved f.eks. at have en kurv eller en åben hylde med små håndklæder, som gæsterne kan bruge. På den måde skaber du også en hyggelig oplevelse, for gæster som kommer på besøg.

julie-brandt-cabin_haandklaeder_birgitta-wolfgang

Badeværelse hos @juliek.brandt. Gør som Julie og rul håndklæderne, det giver et organisk udtryk. Foto: Birgitte Wolfgang

Hotelstemning

Lad håndklæderne ligge fremme, hvis du kunne tænkte dig mere taktilitet og blødhed ind i badeværelset. Ofte består et badeværelse af en stor del fliser eller andre ’kolde’ materialer, og derfor kan blødgøre badeværelsets udtryk og fornemmelse, at lade håndklæderne ligge på en åben hylde eller i en kurv.

lotte-minch-sommerhus_badevaerelse_beton_haandklaeder_Birgitta-Wolfgang-Bjørnvad

Badeværelse i Lotte Minchs skønne sommerhus. Foto: Birgitta Wolfgang