Kontor med sakselamper
Belysning

8 smukke rum med sakselamper

Natascha Gracia / Foto: Tia Borgsmidt, Se links 27.07.2016
Vi er vilde med sakselamper! Derfor har vi fundet 8 rum, der viser, hvordan du kan style din bolig smukt med sakselamper.

Sakselamperne er egentlig industrielle og funktionelle arbejdsslamper sprunget ud af Bauhaus-traditionen i 1930'erne, men i dag er vi vilde med dem igen, og de er relativt nemme at finde på loppemarkeder og butikker med retro-interiør. Har du ikke tålmodigheden til det, så fås de også helt nye og ubrugte i både dyre design-versioner eller til mere betalelig pris. Vi har fx samlet nogle fine sakselamper her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan indretter du med sakselamper

Men hvor skal sakselampen hænge? Sakselampen passer ind i alle rum og kan tilføre det pæne og puttenussede rum lidt kant. De er fremragende som lys i køkkenet og evigt moderne i stuen. Vi har været på Pinterest og fundet 8 smukke rum med sakselamper frem, som vil inspirere dig.

sakselampe i køkken

Billedet er fundet her

Sakselampen giver et skær af industri og råhed til køkkenet, hvor den også er et fantastisk arbejdsredskab, fordi lyskilden kan flyttes lige derhen, hvor du har allermest brug for den.

sakselampe over sofa

Billedet er fundet her

Den islandske blogger Ólöf viser sin inspirerende stue frem. Som læselampe er brugt en klassisk Dell-sakselampe sammen med råt træ, en varieret billedvæg og smukke sølvstager.

Se også de her fine swing lamper!

sakselampe skrivebord

Et teak-møbel får nyt liv med en masse grønne planter i både potter og ramme - og en rå sakselampe!

Læs også: Lampedesign fra 1920'erne holder stadig

Sakselampe over skrivebord

Vi har fundet billedet her

Perfekt til hjemmekontoret! Den gamle, grå lampe har sikkert siddet på en fabrik eller et værksted for årtier siden, og nu gør den sit arbejde som skrivebordslampe sammen med andre industrielle vintagefund.

sakselampe i loft

Billedet er fundet her

En af de mindre almindelig sakselamper, som kan hænge ned fra loftet. Her er pointen stadig, at lyskilden er flytbar. En så stor lampe kræver lidt af rummets størrelse, men det ser superfedt ud med så stor og relativt klodset en lampe til de pænere og mere strømlinede møbler.

sakselampe i soveværelse

Sakselamper er også rigtig gode som sengelamper, fordi de ikke optager plads på sengebordet og kan trækkes ud, når du skal læse en god bog i sengen.

Sakselampe

Sakselamper er også fantastiske til at skabe små intime hjørner i hjemmet. Lyset kan målrettes og derfor bruges til at fremhæve den særlige stemning.