Badeværelse

9 badeværelselsmøbler i forskellige stilarter

Amalie Egelund og Freja Bang Lyngbo. Foto: Peter Kragballe, Kim Petersen, Mia Mortensen, Pernille Enoch og PR. 25.03.2022
Med det rigtige badeværelsesmøbel kan du få lige præcis det look, du ønsker i dit badeværelse. Vi har samlet de smukkeste badeværelsesmøbler, du kan blive inspireret af.

Du bruger mange timer på badeværelset i løbet af et helt liv. Derfor er det også vigtigt, at det er et rart og indbydende rum, som du har lyst til at opholde sig i.

Heldigvis behøver du ikke kaste dig ud i den helt store badeværelsesrenovering for at få et hyggeligt og personligt badeværelsesmiljø. Der er rigtig mange måder, du kan sætte dit personlige præg på dit badeværelse på. Du kan for eksempel hænge et gammelt spejl over vasken, vælge nogle farverige håndklæder eller vise din smykkesamling frem på bordet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men et gennemført badeværelse kræver også de rigtige elementer - og med et stilfuldt badeværelsesmøbel kommer du rigtig langt.

Sådan vælger du det rette badeværelsesmøbel

Med badeværelsesskabet kan du for alvor slå din stil fast. Der findes utallige badeværelsesmøbler i forskellige stilarter og prisklasser.

Selv hvis du går efter det klassiske hvide look, er der mange ting at tage stiling til. Skal skufferne være med eller uden greb? Skal det være fyldningslåger eller helt ren overflade? Skal vasken være i eller oven på møblet?

Det første, du skal overveje, er dit behov for opbevaring. Gemmer du både håndklæder, toiletsager og rengøringsmidler på badeværelset, skal du gå efter et møbel, der har godt med opbevaringsplads. Mangler du mere plads, kan du eventuelt supplere med et par kurve eller nogle hylder.

Det andet, du skal tænke på, er, hvilken stil du foretrækker. For der er mange andre muligheder end det klassiske hvide badeværelse. F.eks. et sort badeværelsesskab.

Du kan også gå efter det naturlige udtryk med et badeværelsesmøbel i eg. Træmaterialer er med til at give varme i rummet, der typisk er omgivet af 'kolde' fliser. Vil du ikke gå all in på et træmøbel, kan det også være en mulighed at investere i et hvidt badeværelsesmøbel med en træbordplade. Så får du en fin kombination af begge dele.

Du kan finde badeværelsesmøbler i alle prisklasser. Skal du have et toiletskab speciallavet, måske hos et snedkerfirma, ryger prisen selvfølgelig op. Ellers findes der mange køkkenleverandører, som også tilbyder badeværelsesmøbler såsom HTH, Designa og JKE Design.

Går du efter et budgetvenligt badeværelse, kan IKEA være et rigtig godt bud. Her fås badeværelsesmøblerne nærmest ikke billigere, men du har stadig mulighed for at finde netop din stil, når det kommer til farve og design.

Ekstra opbevaring på badeværelset

Det mest udbredte møbel på badeværelset er det badeværelsesskab som vasken er integreret i. Det rummer dog tit rør og undersiden af vasken, hvilket stjæler en del opbevaringsplads. Mangler du opbevaring, kan du tænke i toiletskabe, som matcher badeværelsesmøblerne (eller male et vintage toiletskab så det matcher). Du kan med fordel hænge toiletskabet i et hjørne, over toilettet, eller andre steder hvor der er uudnyttet plads. Et toiletskab kan sagtens være både smukt og praktisk.

9 stilfulde badeværelsesmøbler

Herunder har vi samlet nogle af de smukkeste og mest stilfulde badeværeslesmøbler i forskellige stilarter, som du kan lade dig inspirere af.

Gråt badeværelsesmøbel

Hvis du kan lide et enkelt udtryk, kan du gå efter tone i tone ved at vælge et badeværelsesmøbel i samme nuance som væggene. Her ligger kontrasterne i materialevalgene. Badeværelsesskabet her giver rummet et roligt udtryk.

Hvidt badeværelsesskab uden greb

Har du brug for ekstra meget opbevaringsplads, kan du gå udenom de væghængte badeværelsesemøbler og vælge et, der når helt ned til gulvet. Spring grebene over, hvis du vil have et badeværelsesskab med et rent og simpelt udtryk.

Badeværelsesskab i egetræ

En vask, der ikke er integreret i badeværelsesmøblet, men står ovenpå, skaber en eksklusiv, hotelagtig stemning. Tænk også over farverne på væggene - her er der valgt en sart grøn, der går godt til det varme træ fra badeværelsesmøblet. Armatur fra Vola.

Åbent badeværelsesmøbel

Badeværelse i varme farver

Hvis du kan undvære opbevaringspladsen, bidrager et badeværelsesmøbel med en åben hylde til en hyggelig og landlig stil. Selvom rørene under vasken er fristående, er udtrykket enkelt, fordi rør og armatur er pænt og simpelt. Badeværelsesskabet her er fra Kvänum. Mangler du ekstra opbevaring, kan du altid supplere med et toiletskab til diverse ting.

Badeværelsesmøbel i træ

Et badeværelsesmøbel i træ bidrager rent visuelt med masser af varme til rummet. Du kan kombinere det med en bordplade i natursten, som fungerer som en kølig kontrast til det varme træ. Badeværelsesskabet her er snedkerlavet.

Blåt badeværelsesmøbel

Har du mod på lidt farver, kan du gå efter en tidløs nuance, som ikke går af mode med det samme. Her har det blå badeværelsesmøbel fået selskab af greb i messing. Bademøbel fra Hanstholm Køkkener, spejl og lampe fra Gubi.

Badeværelsesskab i chateaustil

Lyserødt badeværelse

Du behøver ikke vælge et stort, markant badeværelsesmøbel. Vil du skabe et anderledes udtryk, kan du gå efter en fransk vask i chateaustil og supplere med opbevaring i et badeværelsesskab ved siden af, som her er en vintage kommode.

Badeværelsesmøbel i natursten

Skab wauw-effekt ved at vælge et opsigtsvækkende materiale til dit badeværelseesmøbel. Supplér med lækre håndklæder og andre tekstiler for at bløde det lidt kolde og hårde udtryk op. Marmorvask designet af Norm Architects til hotellet The Audo, lampe, lampe og hylde fra Menu.

Snedkereret badeværelsesmøbel

Kan du lide snedkerstilen, kan du gå på jagt hos nogle af de kendte snedkerkøkkenfirmaet - ofte kan du finde fronter og elementer, som sælges som badeværelsesmøbler eller fungerer i badeværelset. Armatur fra Vola, porcelænsfliser med marmormønster.

Hjemmebygget badeværelsesmøbel

Har du mod på et DIY-projekt af de større, kan du kaste dig ud i at lave dit eget badeværelsesmøbel. Ejeren af møblet her har selv designet det af træ og brunt marmor.