Fire forskellige badeværelser til inspiration
Badeværelse

25 badeværelser: Find inspiration til både store og små

Af: Redaktionen. 15.03.2022
Foto: Birgitta Wolfgang, Christina Kayser O, P. Wessel m.fl.
Mangler du inspiration til indretning af badeværelset? Vi har samlet 25 badeværelser i forskellige stilarter, så du kan få inspiration til alle størrelser.

Lad blot drømmen om nye badeværelser leve! Der er mange muligheder for at indrette badeværelser, så de får et personligt udtryk og afspejler resten af din indretning.

Selv om du måske ikke tænker så meget over indretningen på dit badeværelse, og måske blot har for øje, at det skal være rent og signalere velvære, så er dit eller dine badeværelser de rum, der både starter og slutter din dag. Det er her, at du har nogle af dagens første og sidste tanker, og derfor kan være en god idé, at det har en god og rar stemning, så dagen begyndes og sluttes godt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan gør man indretningen på badeværelset personlig?

Du kan med fordel indrette dit badeværelse med detaljer og specielle ting, der giver ekstra kant og signalerer personlighed. Det kan være alt fra en pæn bordplade, et specielt armatur eller smukke klinker, der gør badeværelset hyggeligere og understreger din personlige stil.

Mange tænker dog, at badeværelset kan være svært at indrette, især hvis man ikke har mulighed for den helt store badeværelsesrenovering. Men her kan selv de små ting gøre underværker: spejle, skabe, greb, håndklæder og knager kan nemlig alt sammen være noget, der er med til at udtrykke din personlige stil, og så koster det ikke alverden at ændre på.

Samtidig kan det gøre dit badeværelse pænere, hvis du køber ting, der skjuler de mindre pæne ting, der minder en om, hvad et badeværelse også bruges til. En fin skjuler til toiletpapiret eller toiletbørsten kan gøre underværker, og får du stillet alle rengøringsmidlerne ind i et skab eller på anden måde skjult dem, kan det medvirke til at gøre dit badeværelse langt rarere at være i.

Hvordan indretter man et småt badeværelse?

Har du ikke så mange kvadratmeter, kan det føles, som om indretningsmulighederne er uendeligt små. Her kan du dog hurtigt ændre udtrykket med maling (husk en høj glans beregnet til vådrum), eller du kan finde et mønstret eller farvet badeforhæng, der hurtigt tilfører rummet karakter.

Tag også knebene ovenover i brug, og skift for eksempel spejlet, knagerne og bademåtten, og køb et par nye håndklæder, der matcher bruseforhænget.

Mangler du opbevaringsplads, så kan du prøve at tænke lidt kreativt: Er der for eksempel plads til et par hylder på væggen eller under loftet? Kan du vælge et vægskab med indbygget spejl og løse to funktioner på én gang? Har du lidt større budget, kan du måske også skifte badeværelsesmøblet til et, hvor der er indbygget opbevaring under. Bademøbler kommer i alle størrelser.

Masser af inspiration til dit badeværelse

Her på siden har vi samlet en masse inspiration fra forskellige badeværelser. Find idéer til alt fra klinker til armaturer og gode råd til, hvordan du gør badeværelset til et lækkert rum. Se med herunder.

Badeværelse med karakteristiske spejle fra Københavns Møbelsnedkeri

Trænger badeværelset til forandring og karakter, så pift det op med utraditionelle spejle som disse fra Københavns Møbelsnedkeri. På badeværelset her er der også et flot miks af materialer i møblet fra Wood Affair og armaturet fra vola. Lamperne er fra &Tradition.
Foto: Kira Brandt.

Bruser og badekar med grønne fliser

Der er mange måder at have fliser på badeværelset, og alt efter hvilken type og farve, du vælger, giver de et helt forskelligt look. Disse blågrønne fliser fra Madeamano giver lidt badeværelset kan med et mere råt look, som matches godt af det vintage messingarmatur fra Toni.
Foto: Mikkel Tjellesen.

Badeværelse med trævægge

Skab en rustik og rolig nordisk stemning på badeværelset med nedtonede, naturlige farver og materialer i træ og bambus.
Foto: Lisa Cohen/Living Inside

Badeværelse med stenarter

Blandingen af to forskellige stenarter giver badeværelset et spændende og dynamisk udtryk i modsætning til den rene marmor.
Foto: Martin Sølyst.

Lyserødt badeværelse

Lyse pastelfarver passer perfekt til badeværelset, og vælger du at male hele rummet, får alle elementerne en flot, indbygget effekt, som passer perfekt til en indbygget bruseniche som her. Armaturet er fra Toni.
Foto: Stylesystemet.

Badeværelse med blomster fra Tableau

Blomster er ikke kun forbeholdt stuer, og det er faktisk en fantastisk måde at pofte badeværelset op. Blomster gør badeværelset mindre sterilt og giver nemt farver til det ofte hvide rum. Vase fra Reflections Copenhagen.
Foto: Christina Kayser O.

Lang vask på badeværelset

Har du et stort badeværelse, som I er mange, der skal deles om, kan det være både praktisk og flot at have en lang vask langs væggen, hvor der er plads til flere. Denne vask af speciallavet af Frederik Raphel fra Inox.fr.
Foto: Birgitta Wolfgang.

indret badeværelse

Hvis du vil have et badeværelse, der skiller sig ud, men samtidig er tidløst, kan du mixe forskellige fliser på gulv og væg, men stadig holde fliserne i neutrale farver. På den måde får badeværelset et rent og klassisk udtryk.
Foto: Kira Brandt.

Badeværelse med naturmaterialer

Gør opbevaringen dekorativt og stilfuld på badeværelset ved at integrere flotte møbler såsom bænke, hylder og kurve til opbevaring af håndklæder og lignende.
Foto: Birgitta Wolfgang.

Badeværelse med snedkermøbel

Er badeværelset smalt, kan du få det til at syne større ved at lade spejlet fylde den ene væg. Det flotte badeværelsesmøbel i sæbebehandlet eg er fra Garde Hvalsøe.
Foto: Pernille Kaarlund.

Badeværelse med skråvæg

Et badeværelse i gråt giver elegance, og armaturet i messing skaber en flot, varm kontrast til de kolde, grå farver. Det samme gør kisten i træ og kurven i flet, som er både smuk og praktisk opbevaring på et badeværelse med skråvæg.
Foto: Peter Kragballe.

Toilet med lille vask

På små, gamle toiletter er det oplagt at gå efter en lille, original vask. Her er gæstetoilettets originale, indbyggede vask bevaret, og det skaber en fantastisk charme! For at understrege stilen er der valgt sæbeholder, knager og spejl, der matcher messingarmaturet. Vægbeslag er fra Meraki.
Foto: Mikkel Tjellesen.

Elegant badeværelse med sort gulv

Mix det stringente og klassiske sort-hvide badeværelse med charmerende detaljer i messing og rustikke, synlige loftbjælker. Det skaber en perfekt balance mellem det stilrene og det autentiske look.
Foto: Ditte Capion.

Badeværelse med betonvæg

Den glatte beton giver badeværelset et råt men også rent og stilfuldt look, der sammen med sorte greb, armatur, væglamper fra DCW og spejle fra Pomax giver et lækkert, industrielt udtryk. Har du ikke mod på en betonvæg, kan du imitere looket med indfarvet spartelmasse, der giver samme effekt.
Foto: Anne-Cathrine Scoffoni.

Træmøbler til badeværelset

Giv badeværelset personlighed med gamle møbler eller loppefund. Dette gamle træskab er blevet forsynet med en ny bordplade af corian og et simpelt armatur fra Vola, som passer til skabets retro stil. Spejl fra Frama.
Foto: Mia Mortensen.

indretning badeværelse

Skab en eksklusiv stemning med marmor i forskellige stilarter og nuancer. Det giver et råt og luksuriøst udtryk.

Badeværelse i wellness-stil

Store ensartede fliser, badekar og grønneplanter udstråler i den grad wellness. De naturlige materialer i både badeværelsesmøbel og gulv skaber en afslappende atmosfære.
Foto: Søren Larsen.

Forskellige fliser på badeværelset

Vær ikke bange for at kombinere forskellige grafiske mønstre og linjer på badeværelset. Hvis du blot holder dig til afdæmpede farver og naturlige materialer, bliver det slet ikke rodet men derimod næsten hypnotiserende smukt at se på. Møblet med trælameller er bygget af en snedker og de mønstrede fliser bestilt hjem fra udlandet. Armatur fra Toni, vask fra Villeroy & Boch.
Foto: Christina Kayser O.

Sommerhusbadeværelse med hvide bjælker

Den landlige stil med hvide træbjælker er ægte sommerhusiddyl, som mange gerne vil bevare. Vil du alligevel pifte badeværelset lidt op, så gå efter farverige tekstiler som disse mønstrede håndklæder fra Missoni.
Foto: Birgitta Wolfgang.

Douche nuancer på badeværelset

Skab fuld ro på badeværelset med bløde former, douce nuancer og lette kontraster. Det hvide terrazzogulv fra Raaform skaber en fin kontrast til den lysegule væg. Det rummelige badekar er designet af Pulcher Denmark, og det får lidt kant af armaturet fra Vola.
Foto: P. Wessel.

Badeværelsesmøbel med brun marmor

Før tankerne tilbage til antikken med rustikke materialer og smukke kontraster. Badeværelsesmøblet her er specialdesignet med integreret hylde og vask i brun marmor. Lamperne er antikke og passer perfekt ind i stilen.
Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad.

Badeværelse med mosaikker

Et badeværelse med mosaiksten går aldrig helt af mode, og lader du mosaikstenene sprede sig over væg og andet interiør, såsom badekarret her, giver det en endnu flottere effekt!
Foto: Christina Kayser O.

Badeværelse i hvidt

Et klassisk badeværelse i hvide nuancer går aldrig af mode og især ikke, hvis du kører stilen hele vejen. Her er badeværelset holdt hvidt men med et lysegråt møbel fra Invita. vil du bløde det kliniske look lidt op, kan et rundt spejl og bløde hørgardiner gøre underværker. Både spejl og gardiner er fra Tiny Tiny, og lille tandkrus er fra Burnt & Glazed.
Foto: Mia Mortensen.

fliser badeværelse

Fliser lagt i sildeben giver et luksuriøst og detaljeret udtryk. Dermed behøver badeværelset ikke andre former for nips eller detaljer. Her har man valgt en lyserød farve og et sort armatur, der skaber et mere dramatisk look.

Badeværelse med industriel stil

Et badeværelse i enkel, stilfuld hotelstil giver en skøn luksusfølelse i hverdagen. De grålige nuancer og rå stålmaterialer brydes af enkelte detaljer i træ, som skaber en smuk harmoni af stilfuld hygge. Badekarret, der sætter prikken over i'et, er Duravit Vere-design.
Foto: Malcolm Menzies/Living Inside