Badeværelse

Betagende bade

af Anne Sofie Arctander Paustian / Foto: Bo Lynge 17.10.2012
Mosaikspecialisterne Odoricostudio er et firma med speciale i produkter og indretninger inden for især bad. Her kan du læse om kvinden bag firmaet.

Odoricostudio drives af fjerde generation i en familie af mosaikeksperter, som stadig trækker på den fornemme italienske tradition for elegant udsmykkede baderum.

Mit eget badeværelse

Lina bor i en 400 m² stor palævilla i Lyngby, som huser både firma og privatbolig. Hun overtog huset i 2001 og renoverede toiletterne og badeværelset.
- Jeg ender altid med den lidt gammeldags stil, når det drejer sig om mit eget, selv om jeg er utrolig fascineret af alt det flotte nye design, der findes inden for mit felt, siger Linea. Indretningen i hendes eget badeværelse er som i resten af hendes hjem inspireret af det klassiske, det etniske og det enkle. --
- Jeg bliver aldrig superminimalist selv, men jeg kan godt lide det enkle, fortæller Lina. Væggene er beklædt med relieffliser fra Algeriet. Dem så Lina første gang på en messe, og hun besluttede prompte, at de skulle pryde væggene i hendes badeværelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mit yndlingsbadeværelse

Det allerførste badeværelse, Lina lavede, var stort og flot med nedsænket badekar beklædt med mosaik. Det er stadig blandt hendes personlige favoritter. Kunden havde besøgt Villa Kérylos ved Nice og ønskede sig brændende noget lignende. Resultatet blev bl.a. et fiskemotiv, som Lina tegnede, inspireret af de originale motiver.
- Jeg mindes også særligt en kunde, der ønskede sig et romersk univers med søjler og guldhaner. Det fik han, og det var sjovt at give den hele armen, fortæller Lina, som i øjeblikket arbejder på et gammelt Arne Jacobsen-hus.

De andres badeværelser

- Når man designer badeværelser, er der flere ting, der er vigtige. Først må man finde ud af sine og/eller familiens behov. Derefter må man selvfølgelig kigge på, hvad de fysiske rammer rent faktisk tillader. Det næste er så, hvilken stil man kunne tænke sig. Er man til guld, sølv, træ eller marmor, og skal det være farver eller neutrale toner, som præger rummet? Lina anbefaler, at man starter med at se på, hvordan man ønsker at indrette sig i resten af hjemmet. Når man så skal til det for alvor, har man en hel collage, som også kan være en god inspiration og gøre de mange valg lettere. Desuden kan det være en god ledetråd for de professionelle, som skal hjælpe til slutresultatet,« siger hun. »Selv har jeg også opbygget mit badeværelse med den metode.

Læs mere på: http://www.odoricostudio.dk/

Odoricostudio

• Mosaikspecialisterne Odoricostudio er et firma med speciale i produkter og indretninger inden for især bad.

• Firmaet startede med hovedvægt på mosaik, men i dag, 11 år efter, er firmaet leveringsdygtigt i stort set alle slags produkter og det i alle genrer og stilarter.

• Bag står Lina Odorico, som oprindelig er uddannet tøjdesigner fra Danmarks Designskole.

• I 1997 startede hun, hvor hendes forfædre slap, og begyndte at tegne og sælge flotte mosaikgulve.

• Hendes oldefar Vincenzo Odorico kom til Danmark fra den nordøstlige region Friuli Venezia Giulia i slutningen af 1800-tallet og har stået bag bl.a. gulvene i Glyptoteket, Den Russiske Kirke, på Amalienborg Slotsplads og mange andre bemærkelsesværdige arbejder.Tips til et flot bad

• Saml gode ideer fra blade, bøger og billeder i en scrapbog

• Vælg yndlingsmaterialer og farver

• Overvej om baderummet er for en eller flere personer samtidig

• Har du en badedrøm, så beskriv den

• Mål pladsen realistisk op