Sommerhusstemning året rundt
Indretning og trends

Indretning i sommerhusstil

Tekst og 18.06.2019
styling: Nordisk rum/Pernille Grønkjær Taatø / Foto: Trine Bukh.
Kom med indenfor i Elisabeth og Per Grønkjærs lille træhus nær Hornbæk Plantage, og få inspiration til at skabe sommerhusstemning året rundt i din egen indretning.

3 TIPS TIL INDRETNING I SOMMERHUSSTIL

1. Indret i svensk stil.

2. Indret lyst og enkelt.

3. Indret med ting fra naturen.

INDRETNING I SVENSK STIL

I Elisabeth og Per Grønkjærs lille træhus nær Hornbæk Plantage er der sommerhusstemning året rundt. Parret har indrettet sig lyst og enkelt og med antikke møbler og interiør, der vidner om Elisabeths svenske aner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det lille sorte træhus med mørkegrønne skodder og hvide vinduer ligger gemt bag høje, gamle rododendroner og velvoksne klematisranker. Der er ingen nysgerrige blikke fra skovvejen, som når ind i haven. Den ugenerede placering i ly for vejen er med til at skabe den sommerhusstemning, der kendetegner Elisabeth og Per Grønkjærs bolig i Hornbæk.

LYS OG ENKEL INDRETNING

Huset er bygget i 1926 som tjenestebolig til det noget større og mere pompøse nabohus, hvor rige københavnerfamilier tilbragte sommerferien, mens deres stuepiger og barnepiger boede i træhuset. Det er omkring 120 m² stort, og der hører et anneks på 25 m² til huset. Parrets stil er lys og enkel og indrettet med antikke møbler.

I huset er der loft til kip, hvidmalede træpaneler, som går halvvejs op ad væggen, småsprossede vinduer, kludetæpper, puder og smukt interiør, der er med til at understrege sommerhusstilen.

INDRETNING MED TING FRA NATUREN

Fra Hornbæk Strand er der fri udsigt til den svenske kyst, og de naturskønne omgivelser er noget, Elisabeth og Per sætter stor pris på.

Naturen finder også vej ind i indretningen, for her pynter strandsten, vilde blomster og buketter fra haven i stor stil. Men Elisabeth sørger hele tiden for, at det ikke bliver for meget, for enkelhed er hendes vigtigste indretningsprincip.