entrebænk med siddeplads
Entré

Inspiration: 14 fantastiske bænke til din bolig

Christine Agertoft & Charlotte Kobberøe Fink / Foto: PR/Designers first 27.01.2022
Hop med på trenden, og forskøn dit hjem med en smuk og praktisk bænk. Vi har samlet 14 bænke, som du kan bruge i både entréen, stuen, soveværelset og køkkenet.

Uanset hvilken stil, du har i dit hjem, så findes der en bænk, som passer ind. Og det bedste er, at en bænk både er pæn og praktisk!

Indret med en bænk: Hvad kan jeg bruge en bænk til?

Du kan fx stille en bænk i din entré og bruge den som siddeplads, når du tager sko af og på. Du kan bruge den rundt om spisebordet, hvor den giver ekstra meget siddeplads. Vælger du tilmed en slagbænk eller en bænk med en hylde under, får du også ekstra opbevaring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En anden mulighed er at stille bænken for enden af din seng eller på dit badeværelse til at lægge dit tøj på - eller bruge den i stuen som en lille reol til opbevaring og udstilling af dine favoritting.

Hvilken bænk skal jeg vælge?

Bænke kommer i mange størrelser, udtryk og prisklasser, så der er et par ting, du skal have for øje, når du vælger din bænk.

Selvfølgelig er det vigtigt, at din bænk passer til stilen i dit hjem og det rum, den skal stå i. Træ er et klassisk materialevalg, som passer ind i de fleste boliger, og derfor findes der også et utal af bænke i forskellige træsorter. Andre populære materialer er fx stål, kork, læder eller stof - sammensat i forskellige kombinationer - så vælg et materiale, der falder mest i din smag.

Derudover skal bænken selvfølgelig passe til dit behov. Den skal passe i længden til det sted, den skal stå - og også i højden, hvis du fx vil bruge den omkring dit spisebord - så sørg for at have målebåndet med dig, når du går på bænkejagt. Skal bænken agere daglig siddeplads, så vælg en i god kvalitet, der kan holde til lidt af hvert. Generelt kan det godt betale sig at investere i en bænk i godt håndvæk og lækkert design, fordi møblet netop er så alsidigt. Bliver du træt af entrébænken, kan den nemt få nyt liv i stuen eller køkkenet og omvendt!

14 fantastiske bænke til din bolig:

Bænk fra ferm living

1. Spiseplads med en bænk

Har du en lille spiseplads, så udnyt pladsen ved at udskifte et par af stolene med en bænk. Den giver nemlig mulighed for flere siddepladser.

Foto: PR/Ferm Living

Slagbænk ved spisebord

2. Slagbænk med opbevaring til køkkenet

Foruden siddeplads giver slagbænken også store mængder opbevaring! Og så har slagbænke ofte både siddepudde samt ryg- og armlæn, så man kan holde til at sidde om spisebordet i timevis.

Foto: Gyrithe Lemche

Entrebænk med siddeplads

3. Praktisk entrébænk

I entréen er bænken enormt praktisk - og ofte behøver du ikke mange meter for at kunne lave en fin lille siddeplads, hvor du kan tage skoene af og på.

Foto: Pernille Enoch

Bænk kork Ikea

4. Bænk til pynt

Brug din bænk som basis for et fint stilleben eller til udstilling af dine grønne planter. Har du pludselig brug for ekstra siddeplads, er det også nemt at flytte pyntegenstandene og rykke bænken hen til spisebordet.

Foto: IKEA

Entrebænk med siddeplads

5. Bænk pynt og praktik

Du kan også lave en kombination af siddeplads, opbevaring og udstilling - her giver den praktiske hylde under bænken en ny mulighed for at udnytte bænken. Husk dog at sætte dig varsomt, hvis dine pynteting kan gå i stykker!

Foto: PR/Designers first

Træbænk FDM møbler

6. Vælg en bænk af godt håndværk

Investér en bænk i godt håndværk, men som er enkel i udtrykket. Så er du sikret en følgesvend resten af livet, som kan passe ind i næsten alle rum. Bænken er designet af Monica Ritterband for FDB.

Foto: PR/FDB Møbler

7. Bænk som sofabord

Har du svært ved at finde det rette sofabord? Så udvid din søgen til også at gælde bænke! De stilrene og luftige træbænke giver nemlig elegant modspil til de tunge og kompakte sofaer. Dette kombinerede sofabord/bænk er designet af Cecilie Manz for Takt.

Foto: PR/Takt

Slagbænk i træ

8. Find rustikke slagbænke på genbrug

Holder du af det rustikke udtryk, så gå på jagt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker efter en bænk, der falder i din smag! Her kan du fx være heldig at finde en patineret slagbænk, som kun bliver pænere med alderen.

Foto: Pernille Kaalund

Bænk med ryglæn og sort sæde

9. Polstrede bænke

Skal du sidde på din bænk hver eneste dag, gør det oplevelsen en kende mere behagelig at vælge en bænk med ryglæn og foret sæde. Bænken er fra Fredericia Furniture.

Foto: PR/Fredericia Furniture

Bænk i sommerhus

10. Skab personlighed med bænke

Bænke kan bruges til meget andet end at sidde på. Skab fx nemt masser af personlighed i rummet ved at udstille dit yndlingsnips på din bænk - eller lad den fungere som et praktisk sted at stille ting fra dig, når du kommer hjem med tasker og bæreposer.

Foto: Mette Wotkjær

Foret  bænk i stof

11. Stofbeklædte bænke

Bænke kommer i mange forskellige materialer - denne er foret og beklædt med stof for en ekstra behagelige siddeoplevelse. Bænken er fra Hübsch.

Foto: PR/Hübsch

Hvid bænk med ryglæn

12. Vælg den rigtige farve til din bænk

Tænk i at vælge en bænk i en farve, der adskiller sig fra væggen - så får dit møbel mere opmærksomhed. Bænken er fra Ellos.

Foto: PR/Ellos home

Bænk under vindue

13. Gør bænken til en hyggelig bænk

Gør din bænk indbydende med puder og plaider, og skab en hyggelig siddeplads er sted, hvor der ikke kan stå høje møbler. Bænken er fra Ferm Living.

Foto: PR/Ferm Living

Bænk under vindue

14. Indretningstip til brug af bænke

Stiller du bænken op ad en væg, så sørg for, at der "sker noget" på væggen ovenover. Plcacér fx din bænk under et vindue, en knagerække eller et billede. Ellers kan det lave møbel få rummet til at virke mindre, end det er.

Foto: Martin Sølyst