entreforside_opbevaring_knager.
Entré

20 smukke entréer: Find inspiration til indretning af din entré

Af: Redaktionen / Foto: Andreas Mikkel Hansen, Anitta Behrendt, Anne-Cathrine Scoffoni, Birgitta Wolfgang, Jonas Lundberg, Kira Brandt, Martin Sølyst, Mette Wotkjær, Mikkel Dahlstrøm, Pernille Enoch og Yvonne Wilhelmsen 16.09.2022
Din entré kan indrettes lige så forskelligt som alle andre rum i huset. Se galleriet med 20 forskellige og inspirerende entréer.

En praktisk (og smuk) entré

Din entré er det første rum, man møder i dit hjem. Det er i entréen, du modtager dine gæster, og det første rum, du ser, når du kommer hjem fra lang dag. Netop derfor er det i entréen, at du kan starte den stilmæssige røde tråd i din bolig, og det er her, du kan skabe en hyggelig og velkommende atmosfære. For mange mennesker kan det være svært at se, hvordan de skal indrette deres entré udover de praktiske elementer som fx knagerækken og skohylden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Entréen kan have sine udfordringer, fordi rummet enden er lille eller har en speciel form, men mulighederne for at få en flot og hyggelig entré er faktisk rigtig mange.

Vil du gøre inspirationsjagten lettere, så er det en god idé, at se hvordan andre har løst indretningen i deres entré. Herunder finder du mange både klassiske, moderne og trendende entréer, hvor du kan snuse rundt og finde både smukker farver, praktiske møbelløsninger, bænke, lamper... Ja, lige hvad du søger!

Indretning: Vælg stilen i din entré

Nogle kan bedst lide den minimalistiske entré i lyse farver, mens andre foretrækker en entré fyldt med personlighed og lækre arvestykker. Det er bare med at finde ud af, hvilken stil din entré skal indrettes i, og så kan du selvfølgelig altid kombinere forskellige stilarter for at finde frem til den entré, du finder flottest og mest imødekommende.

Her på siden har vi samlet 20 entréer i forskellig stilarter, så du kan finde eller kombinere dig frem til den entré, som passer bedst til dig og dit hjem. Vi har samlet en række tips, så du nemmest muligt kan hapse stilen eller idéen til din egen entré.

20 velindrettede entréer:

entre_gang_indgang_glasdoer_entremoebel

Bor du småt og mangler plads til et garderobemøbel, kan et par flotte knager udgøre en god del af din opbevaring. Find nogle knager som matcher andre detaljer i rummet, det vil give et elegant look til din entré. Se resten af boligen her. Foto: Mikkel Dahlstrøm/Another Studio

blaa-trappe_malet-trappe_entre-bambussofa-rattan

Med flettede kurve og bambusmøbler kan du give din entré en landlig og idyllisk stemning, som bryder med det moderne. Vil du have wow-effekt, når dine gæster træder ind af døren, kan du male din trappe en smuk (og lidt vild) farve som her. Vil du se resten af hjemmet, som gemmer meget mere blå, så finder du det her. Foto: Pia Winther

Linoleum er et materiale, der kan holde til meget, og som er nemt at gøre rent. Du kan samtidig få det i mange forskellige farver og mønstre. Læg det i entréen, og behold et flot gulv på trods af snavsede sko. Derudover kan en helt hvidt entré, være et statement i sig selv, hvis du ikke er til for mange farver.

entre_indbygget-skab_med-beank_stribet-pude

Du kan bygge et entrémøbel med højskabe af Ikeas Metod-system med indbygget plads til at sidde og snøre skoene. Hynden er betrukket med det solide hestedækken-uldstof. Puden i samme stof er FDB møbler. Foto: Tina Brok Hansen

Giv din entré liv med en lyseblå væg og interior i forskellige farver. På den måde kan du vise dine gæster en masse personlighed fra starten.

studio-feder_sofacompany_indbygget-beank_entre.

Har du eksisterende gamle indbyggede skabe i entréen? Så er du heldig! For med lidt maling og nye greb, kan din entré hurtig se fantastisk ud - og have masser af opbevaring. Foto: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm, Another Studio

Har du en radiator i din entré? Så kan du dække den med en radiatorskjuler og få mere plads til dekorative ting som lysestager og vaser.

Et stort spejl i indgangen er både praktisk og med til at give masser af lys, og et blødt tæppe på gulvet giver varme til rummet. Tilføj også nogle friske blomster, så vil dine gæster føle sig velkommen med det samme.

boligreportage_trine_hassing_entre_indbyggede_skabe

Har du en lille eller en åben entré i forbindelse med et andet rum? Så kan du med fordel male entrémøblet i matchende nuance som resten af rummet, så fremtræder det neutralt, og springer ikke for meget i øjnene. Foto: Stine Christiansen

vintage-david-hockney_malet-trappe_entre

Er du heldig at have en entre med en trappe fra kælder til 1. salen, så kan du give trappen en flot lys farve, som fremhæver højden i rummet. Foto: Mia Mortensen

I en smal entré kan en række med pendler fremhæve gangens forløb. Det er dog en god ide at vælge en pendel, der ikke er åben for neden, for at undgå at lyset blænder.

Udnyt vægpladsen i din entré, og brug den til at udstille dine hatte og dit overtøj på knager og kroge.

Skab sammenhæng i din bolig med en stor glasvæk mellem entréen og de andre rum. Her giver det også mere lys i hele boligen.

Hvis du har en smal entré og gerne vil have den til at syne større, så placer et stort spejl for enden. På den måde får du rummet til at virke større.

I stedet for at pynte væggene i din entré med billeder og andre nips ting, kan du vælge at lægge mønstrede fliser. Det er både dekorativt, anderledes og et nemt materiale at gøre rent!

entre_indbygget_baenk_entreskab_trappe_vintage-spejl

Lyse farver giver rummet en afslappet stemning, men ved ikke bare at vælge hvid, får du alligevel lidt kontrast mellem vægge og møbler. Et højskab i den ene ende af entréen giver dig mulighed for opbevaring af lange frakker eller f.eks. støvsuger eller gulvmoppe.

Bryd en simpel entré med et stor skulptur på gulvet. Det kan også gøres med en taburet eller en gulvvase.

Har du et sildebensgulv andre steder i din bolig, kan du lade det gå igen i entréen og skabe sammenhæng. Brug fliser istedet for træ, da det er nemmere at gøre rent.

Har du en enkel entré med hvide vægge og hvidt gulv, så tilføj et farverigt tæpppe. Det vil give entréen varme og samtidig beskytte gulvet.

Med en billedehylde kan du nemt variere din indretning. Skift plakater og billeder ud så tit du vil og giv din entré nyt liv hver gang!