male-trappe-entre-malede-trapper
Entré

Sådan maler du din trappe i entréen

af Line Sølvhøj Johansson, Sigrid Glavind / Foto: Pia Winther, Etzy.com, Beth Bryan og shoparoundtheco.fr 3.03.2022
En gammel trappe kan nemt opgraderes og give et nyt udtryk i entréen. Se, hvordan din trappe kan blive mesterværket i din entré!

Opgradér din entré

Små boligprojekter kan skabe ny stemning i hjemmet, og ved at sætte dit eget præg på indretning og interiør i din bolig, får dit hjem hurtigt et lækkert særpræg. Oftest skal der kun simple forandringer til for at skabe en ny, forfriskende stemning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mal trappen i en flot farve

Èn måde du kan gøre det på, er ved at male din trappe (eller noget af den) i en fin farve.

vintage-david-hockney_malet-trappe_entre

Hvis du ønsker at male din trappe, men gerne vil have en nedtonet farverig trappe, kan du vælge en svag lyseblå farve som her. Sammen med de hvide vægge er trappen stadig et statement i rummet, men den springer heller ikke i øjnene. Foto: Mia Mortensen

trappe-med-farvekode-entre

Vil du gerne have stor wow-effekt med din trappe, så vælg en farve med gang i. F.eks. er den her blå trappe et eksempel på, at du sagtens kan springe ud i at male trappen, selvom du har mange hvide vægge. Foto: Pia Winther

Læs også: Indret din entré med nordisk design

Andre dekorative trapper

Drømmer du om at sætte ekstra fokus på din entré, kan du pimpe trappen nemt og hurtigt. Har du svært ved at beslutte dig for kunst eller dekoration i entréen, kan en dekorativ trappe sagtens bære det kunstneriske udtryk selv.

Her får du tips til, hvordan du kan gøre din trappe udtryksfuld og dekorativ:

1. En fin trappeløber

Hvis ikke du orker at kaste dig ud i at male trappen, kan du i stedet være kreativ med en smuk trappeløber. Her kan du nemt gøre trappen dekorativ, og samtidigt beskytter du også trappen mod slid. Trappeløbere kan fås i mange farver, typer stof og i mange bredder.

2. En sort-hvid trappe

En hvid trappe med sorte trin gør din trappe æstetisk smuk samtidig med, at kontrasten giver ekstra opmærksomhed til trappen. Du kan også eksperimentere med farver eller male "ryggen" af trinene med for eksempel tavlekridt.

3. En trappe med statements

Brug stickers eller din egen håndskrift til at dekorere din trappe med statements. Citater fra en god bog, en tale du har fået eller livsbekræftende ordsprog kan skabe et helt nyt liv omkring trappen.

4. Brug trappen som reol

Det er oplagt at bruge pladsen på trappen til opbevaring. Lad trappen tjene som bogreol, så gode bøger og smukke coffee table books får plads på trinene. Du kan også udstille vaser, skåle eller lysestager på trappen.

5. Trappetrin med kant

Fremhæv kanten på trappetrinene med en farve eller giv trinene ekstra kant ved at belægge dem eksempelvis groft stof. Du kan også lade et lækkert stykke stof tjene som en løber ned ad trappen, så trappen bliver ekstra behagelig at gå på, og så både entréen nedenunder og rummet ovenpå bliver forenet. Alternativt kan du gå all-in på farver, ved at male trappen i én farve og finde en trappeløber i en anden farve.