

Tendenser: Det tror vi på
Tre boligtendenser, jeg tror på
Ifølge boligekspert og chefredaktør på Mad&Bolig, Indret og Compact Living Ulla Johanne Johansson er der et par markante tendenser, som peger i lidt forskellige retninger, men som alligevel ender i samme resultat.
Nærvær og taktile overflader For det andet tager netværkssamfundet mere og mere over. Med den digitalisering, vores samfund bliver præget af, behøver vi faktisk slet ikke forlade vores hjem. Vi kan få bragt indkøbsvarer til døren, vi kan arbejde hjemmefra, og en robot kan hjælpe os med det praktiske, når fysikken strejker. I hælene på det får vi mere og mere brug for kontakt – med materialer og med hinanden. På den ene side giver vi initiativer en chance via crowdfunding, mens vi flytter i forskellige varianter af bofællesskaber. På den anden side omgiver vi os med taktile overflader af råt træ, gardiner og tæpper, som er rare at røre ved. Det påvirker vores forbrug, at vi er bevidste om, at vi har brug for andre – og det er i en bæredygtig retning.
Lejeting og -sager. De to ovenstående tendenser er faktisk med til at gøre plads til abonnementsmarkedet, der er i vækst. Hvis vi lejer i stedet for at eje, bliver vi superfleksible til at indrette vores liv, som vi har lyst. De ting, vi lejer, kan andre desuden leje, når vi bliver trætte af dem. I dag er du nemlig, hvad du har adgang til – ikke hvad du ejer. Boligreportage: Rå bylejlighed med charme og vintagefund
Tre vegetariske tendenser, jeg tror på
Veganer og madblogger Mia Sommer har fingeren på pulsen og er ikke bange for at afprøve nye vegetariske produkter. Hun spår følgende tendenser:
Bælgfrugter i mad og kager Bælgfrugter er populære i det vegetariske køkken, og det er med god grund. Alle slags bælgfrugter som bønner, linser og kikærter er et godt alternativ til kød. De indeholder masser af proteiner og mineraler, de er rige på kostfibre og mætter godt. Der findes mange forskellige slags, og de har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Brug fx røde og sorte bønner til bønnepostej, linser i salater, supper, frikadeller og lasagne. Kun fantasien sætter grænser – selv i kage kan man bruge bælgfrugter, når man gerne vil snige lidt ekstra sundhed ind. De fleste bælgfrugter kan fås på dåse, hvilket gør dem nemme at bruge i en travl hverdag, men man kan med fordel koge dem selv i store portioner og fryse dem ned, så de er klar til brug en anden dag.
Grønne smoothier
Smoothier og smukt pyntede smoothiebowls er et hit inden for det vegetariske køkken. Om det så er som morgenmad, mellemmåltid eller dessert – smoothier passer til alle tidspunkter på dagen. Især de grønne smoothier er populære, for det er en nem måde at få ekstra af det sunde og grønne på. Grønkål, spinat, broccoli og ærter er alt sammen noget, som bliver meget lettere at få spist i rigelige mængder, når man putter det i smoothier. Sammen med sød frugt som bananer, mango, pære, dadler og lign. camoufleres smagen af grønt, så selv børn har lyst til at drikke med. Husk at bruge nogle frosne ingredienser også, så smoothien bliver dejlig kold. Væsken kan eksempelvis være vand, sojamælk, mandelmælk eller juice.
Vegetarisk: Stop madspild-bowl
Tre altantendenser, jeg tror på
Biolog Dorte K. Rhode Nissen har været på en del plantemesser i Tyskland, Holland og England, hvor hun bl.a. har set følgende tendenser: