En knasende sprød og farverig skål fyldt med alverdens gode sager. De populære 'bowls' er ikke bare en genial måde at få masser af grøntsager på – de er også et ufatteligt godt værn mod madspild.
Tekst og foto2.02.2017af: Camilla Stemann Jensen / copenhagenbyme.com
De såkalte 'bowls' er en af 2017's allerstørste madtrends, og det er ikke så mærkeligt. For de er både velsmagende, sunde og mættende, og så kan du fylde dem med nøjagtigt, hvad der passer dig. Så længe du har gode lokale råvarer som kål, græskar eller andre rodfrugter samt ingredienser til en god dressing på lager, så kan det kun blive en god, mættende 'skål.' Camilla Stenmann Jensen, som står bag den grønne blog Copenhagenbyme (link fjernet), deler sin inspirerende stop madspil-bowl. Prøv også: Avocadospread - sundt pålæg
Rist sesamfrøene på en pande uden fedtstof, til de bliver lysebrune. Lad dem afkøle.
Blend frøene i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
Tilsæt evt. lidt vand til sidst, hvis du vil have en lidt tyndere dressing.
Nu til det sjove: Bowlen skal anrettes!
Put først bladbederne/grøn salat i en skål, og vend med lidt af goma-dressingen, så det er dejligt saftigt.
Læg en håndfuld i hver bowl, og gør det samme med rødkålen, så du har lagt en god bund - bogstaveligt talt!
Fordel blandingen af kikærter og aubergine ved siden af, så avokado, friske tomater, squash og til sidst de søde kartoffel-fritter.
Top med gomadressing, sesamfrø, græskarkerner og evt. rødbedespirer og/eller karse. Servér evt. sammen med squash-vafler (link fjernet) fra Copenhagenbyme. (link fjernet)
Vil du læse mere?
På Copenhagenbyme (link fjernet) får du masser af inspiration til at leve mere bæredygtigt. Det behøver nemlig langt fra være helligt og besværligt!