koekkenmakeover-8-bud-paa-ting-med-stor-effekt.
Køkken

Trænger dit køkken til en makeover? Her er 7 tricks, som får køkkenet til at føles som nyt

Fredag, 4. februar 2022 - 12:57 – af Cecilie Møller Rasmussen, Kathrine Forster og Charlotte Kobberøe Fink / Foto: Mia Mortensen 4.02.2022
Trænger dit køkken til en forvandling? Hvis du har budget og overskud til mere end blot at købe nye viskestykker, så giver vi dig her 7 bud på ting, du kan ændre, så dit køkken føles som nyt!

Mange af døgnets timer bliver tilbragt i køkkenet, så det er vigtigt at sørge for, at omgivelserne er optimale. Der skal være nok opbevaringsplads, belysningen skal være i orden, og så skal stilen passe til din personlighed og dit behov.

Står du og skal have nyt køkken, eller ønsker du blot at opgradere dit eksisterende, så læs med her, hvor vi ser nærmere på den lidt større køkkenmakeover. Faktisk kommer du langt på effektkontoen ved blot at fokusere på en eller to af tingene herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

7 tips til den store køkkenmakeover:

6 tips til at forvandle dit køkken

1. Få styr på lyset

Lys er essentielt i Danmark, og det kræver mange lamper at kunne sætte en stemning i alle rum. Sørg derfor for at få hængt ordentlige lamper op, der passer til alle situationer lige fra madlavning til aftenlæsning, og sørg eventuelt for at skjule ledningerne ved at få fræset dem ind i væggene. Det gør udtrykket enkelt og helstøbt.

Foto: PR

koekkenmakeover_martin_soelyst_toni-armatur_nilroy_emhaette

2. Fjern overskabene

Ønsker du et mere minimalistisk look i køkkenet, kan du tage dine overskabene ned, så udtrykket bliver luftet og let. Mal væggen i en lys farve, og hæng lamper op, hvor overskabene før hang.

Foto: Martin Sølyst

koekkenmakeover_skab_personlighed_hylder_peter_kragballe.

3. Lav personlige opbevaringsløsninger

Mangler du opbevaringsplads, kan du i stedet for overskabe vælge hylder, hvor du kan udstille dekorativt service, kogebøger eller små billeder. På den måde får du både ekstra opbevaring, men du tilfører også køkkenet personlighed og viser, hvem der bor der. Kan du ikke undvære overskabene, er det også en mulighed at fjerne en eller flere af lågerne og bruge hylderne til udstilling af de mere æstetiske køkkenting for at bryde med den stringente og tunge overflade.

Foto: Peter Kragballe

koekkenmakeover_mal_koekkenet_anitta_behrendt.

4. Mal eller omlakér køkkenfronterne

Fejler hverken køkkenskabe, opsætning eller fronter ikke noget – udover at farven måske mest af alt minder om en sløj thousand island-dressing, eller malingen skaller? I stedet for at skifte køkkenet helt ud, så overvej, om en omhyggelig omgang maling ikke kan give fronterne dét, der skal til, for at køkkenet føles som nyt. Har du ikke mod på selv at give dig i kast med malerrullen, så kan man også få omlakeret løkkenfronterne professionelt til en brøkdel af, hvad et nyt køkken vil koste. Skift også grebene, nu du er i gang, så udtrykket bliver fuldendt.

Foto: Anitta Behrendt

koekkenmakeover_skif_fronter_andshuffl

5. Skift køkkenfronterne

Står fronterne derimod ikke til at redde, så kan løsningen i stedet være at udskifte dem. Har du et køkken i standardmål, så kan du ofte slippe afsted med kun at skifte lågerne, hvis selve indmaden i køkkenet ikke fejler noget. For eksempel har mange firmaer specialiseret sig i at lave fronter til IKEAs køkkenskabe. Her kan det være oplagt at vælge låger i et helt nyt materiale end det eksisterende – hvis du for eksempel skifter hvide fronter ud med træ eller linoleum, vil køkkenet få et helt andet udtryk.

Foto: PR/&Shuffl

koekkenmakeover_jarfalla_kok_staenkplade_marmor

6. Sæt en stænkplade op – og skift eventuelt bordpladen

En plade bag vask og komfur giver både karakter og afhjælper stænk på væggen, og så kan den hurtigt give køkkenet et mere eksklusivt udtryk. Overvej at skifte bordpladen i samme ombæring, så der bliver skabt sammenhæng. Alternativt kan du vælge en stænkplade i et andet materiale som for eksempel messing.

Foto: PR/Järfälla Kök

koekkenmakeover_flisevaeg_mia_mortensen

7. Leg med fliser

Fliser er både pæne og praktiske, og du kan skabe masser af karakter i køkkenet ved at sætte fliser op langs bordpladen – eller som her på en hel væg. Leg med både farverne og mønstret for at få et udtryk, der passer til din stil og dit køkken.

Foto: Mia Mortensen