Køkkeninspiration: flotte køkkener, farvede køkkener, trækøkkener
Køkken

Nyt Køkken: 26 smukke køkkener

af Christina Boisen. Redigeret af Laura Frederikke Nielsen. / Foto: Frederikke Heiberg 13.07.2022
Kan du heller ikke få for meget køkken-inspiration, så kig med her, hvor vi har fundet 26 fantastiske køkkener i forskellige stilarter.

Hvordan skal dit køkken se ud? Det er ikke ligefrem et spørgsmål, der er nemt at besvare.

Det kan føles som en jungle at navigere rundt i, når du skal tage stilling til, hvordan dit fremtidige køkken skal se ud. Der findes et hav af stilarter, farver, prisklasser med mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derudover skal du tage stilling til, hvilke funktioner der er vigtige at prioritere i netop dit madværksted.

Inspiration til nyt køkken

Køkken-inspiration: Tænk på arbejdszonerne

Der er rigtig mange beslutninger, der skal tages, både hvis du skal ud at købe et helt nyt køkken eller blot skal opgradere dit nuværende køkken ved fx at skifter låger eller armatur ud.

Først og fremmest skal du tage stilling til, om køkkenets nuværende opstilling er ideel. Når køkkenet skal indrettes, er det en god idé at tage udgangspunkt i arbejdstrekanten, som består af de tre vigtigste arbejdszoner - køleskabet, komfuret og vasken.

Det er i mellem disse tre zoner, der tilsammen danner en trekant, at du bevæger dig allermest i køkkenet. Zonerne skal ligge tæt på hinanden, så du opnår et godt arbejdsflow.

Vælg din køkkenstil

I galleriet nedenfor finder du alt fra snedkerkøkkener, landkøkkener, de vovede, trendy køkkener og de klassisk hvide. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken køkkenstil passer bedst til dig.

Det hvide køkken har altid været populært, da det er et sikkert valg og en nuance, der aldrig går af mode.

I de senere år har man set flere modigere køkkenvalg med blandt andet helt sorte køkkener, farvede køkkener eller køkkener, der i en bestemt stil, fx den industrielle.

Også snedkerkøkkenet er ved at vinde udbredelse i flere danske hjem. Her er der for alvor fokus på håndværket og speciallavede løsninger, som passer netop til dit behov.

Køkken-inspiration: 26 smukke køkkener

ikea_ellos_hm-home_fritz-hansen_syveren_valerie-objects_hay

I den ene ende af køkkenet er der lavet en lille bænk, hvor morgenkaffen kan nydes. Bænken er som køkkenet lavet af moduler fra Ikea (den populære ekestad-serie som er udgået fra Ikea) og hynden er fra Recollection.

Foto: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm, Another Studio

køkken med messing og marmor

Et klassisk hvidt køkken kan nemt piftes op med nye greb og en anderledes bordplade. Her går messing igen i både greb, vask og vandhane, som giver et elegant og ekslusivt udtryk sammen med den grønlige bordplade med marmor-look. Køkkenet er speciallavet med vask fra Uno.

Foto: Cathrine Ertmann.

Lad selve køkkenet forblive simpelt og lad i stedet indretningen omkring køkkenet springe i øjnene som her, hvor den rustikke murstensvæg giver et industrielt look. Overvejer du også at lade murstenene komme til syne, kan du ved at lave en mindre boreprøve se, hvilken farve de har under pudsen. Det hvide køkken her er fra Køkkensnedkeren.

Foto: Andrea Papini.

Lille, elegant køkken

I små lejligheder er der ikke plads til store, prængende køkkener, og det kan være en fordel at have et simpelt køkken, der ikke fylde for meget i rummet i både plads og udtryk. Her har køkkenet dog stadig masser af charme med en synlig, bærende stolpe og dekorativt køkkengrej på bordet.

Foto: Nellie Møberg.

køkken i træ

Er snedkerkøkkener lige noget for dig, vil du sikkert synes om dette, hvor de mange træelementer har fået selskab af en bordplade af stål. Det er simple, rå og stilrene materialer, der aldrig går af mode! Køkkenet er fra Garde Hvalsø.

Foto: Karin Gråbæk.

Herskabeligt køkken med højskabe

Har du højt til loftet, er det en god mulighed til at skabe masser af opbevaringsplads. De høje ovenskabe giver et herskabeligt look til et ellers gammelt køkken, der blot er frisket op med ny maling.

Foto: Birgitta Wolfgang.

Hvidt køkken med træbjælker

Hvis du vil have rummet til at syne større, går du aldrig galt i byen med lyse farver og glans, der har fået det forholdsvis lille køkken til at virke mere åbent.

Foto: Peter Kragballe.

Industrielt køkken i sort

Bliv inspireret af dit kvarters stemning som her, hvor parret har indrettet deres køkken med hvide fliser i loftshøjde, der sender referencer til Kødbyens industrielle slagtehusstemning. Det simple sorte køkken fra &Shulf og den speciallavede emhætte i messing fra Nilroy sætter prikken over i'et i det industrielle look.

Foto: Anitta Behrendt.

Køkken i mørkt egetræ

Mørke køkkener kan hurtigt virke kolde og kliniske, så det kan være en fordel at skabe lidt lys og liv med lyse vægge og farverigt tilbehør. Fremfor et sort køkken kan du også gå med mørkt egetræ, som dette fra Reform, der trods sin mørke farve har noget varme over sig.

Foto: Mia Mortensen.

Køkken med egetræsfronter

Varmglødede egetræslåger, glatte overflader og synlige greb skaber associationer til 1950'ernes stilrene og funktionelle køkken, og det er en trend, der aldrig rigtig går af mode. Køkkenet er fra Invita.

Foto: Mia Mortensen.

Blåt IKEA-køkken

Dette simple IKEA-køkken har fået en kærlig opgradering med flot maling i farven nr. K0.05.47 fra Jotun. Maling er sådan en nem måde at give et gammelt eller billigt køkken nyt liv og personlighed.

Foto: Mia Mortensen.

Sommerhuskøkken i sandfarver

Skal du vælge nye eller male gamle køkkenfronter, kan du lade dem matche vægfarven i rummet. På den måde glider køkkenet naturligt ind som en del af rummet og skaber et roligt område. Køkkenet er fra Stilleben Architects i farven Limestone og farven på bæggene er Farrow & Balls tone Drop Cloth.

Foto: Peter Kragballe.

Holdere til service i køkkenet

Bor du til leje, er det selvsagt, at du ikke kan gøre meget for at ændre køkkenet. Du kan derimod gøre meget for at pifte det op og give det personlighed! Gå på jagt efter dekorative holdere til køkkengrej, sjove og flotte krukker, unikke skærebrædder i træ og lad dit yndlingskreamik stå fremme til imponerende skue.

Foto: Mia Mortensen.

Langt køkken i træ

Køkkener kan se ud på utallige måder, og der er ingen der siger, at du skal gå den klassiske vej. Ved første øjekast, opdager man næsten ikke, at det er et køkken, der står langs væggen her med de flotte træfronter, det indbyggede armatur fra Toni og den diskrete emhætte fra Nilroy.

Foto: Martin Sølyst.

Køkken i lyst egetræ

I et køkken-alrum giver det lyse egetræ en gennemgående rød tråd, der binder rummet sammen. De forskellige toner og behandlinger af egetræet giver rummet en varm og indbydende atmosfære. Køkkenet er designet af Emil Thorup og fronterne er af egetræsfiner og lavet af Formplus, mens selve køkkenet er fra Ikea.

Foto: Birgitta Wolfgang Bjørnvad.

Køkken fornyet med spraymaling

Du behøver ikke nødvendigvis at hive den store pengepung frem, hvis du gerne vil lave om i køkkenet. Ved at sprøjtelakere alle låger i en stilfærdig grå farve og lægge en mindre stilfærdig terrazzobordplade på fik køkkenet her et moderne udtryk, som kan holde mange år endnu. Køkkenet der har fået en gang maling her er fra Poggenpohl.

Foto: Anitta Behrendt.

Køkken i pangfarver

Det farverige køkken har virkelig gjort sit indtogde seneste år, og det skaber uden tvivl også både dynamik og blikfang! For at undgå, at farven bliver for voldsomt, kan det være en ide at udelade ovenskabe og i stedet sætte hylder eller vægreoler op. Et farverigt køkken behøver ikke betyde pangfarver, og du kan sagtens opnå samme effekt ved at vælge en mere nedtonet farve. Dette farverige køkken er Studio fra Original Interior.

Foto: PR.

New Yorker inspireret køkken

Et mix af materialer, simple farver og skarpe linjer skaber et super moderne køkken. Det storenewyorkerinspirerede glasparti afgrænser køkkenet på en elegant måde, der samtidig lader lys passere igennem og giver en følelse af at være sammen, selv om man befinder sig i to forskellige rum.

Foto: Anitta Behrendt.

Køkken i pastelfarver

Du kan sagtens lege med farverne i køkkenet, uden det bliver en alt for dominerende farvelade. Her er både væg og køkken i farver, men valget af bløde og douche farver gør at man næsten ikke ænser det. Kontrasten mellem det lysegrå køkken, den gule væg og det hvide loft giver alligevel et fint farvespil, der giver køkkenet karakter og en hyggelig stemning. Vægfarven er clunch fra Farrow & Ball og køkkenet fra Stilleben Architects.

Foto: P. Wessel.

Køkken med stor marmorvæg

Det har længe været på mode at have marmorbordplader, men den flotte stentype, kan også bruges på væggen i køkkent som en flot detalje til et ellers stilrent og nedtonet køkken. Her giver det et ekslusivt og næsten dramatisk udtryk til køkkenet.

Foto: Kira Brandt.

køkken med flise bordplade

Der er masser af muligheder for at lege med køkkenets overflader og give dem et mere unikt look. Her er bordpladen sammensat af små fliser. Lader du fliser gå en smule op af væggen som her, får køkkenet et flot, indbygget udtryk.

Foto: Claudi+Capion

Lyserødt køkken

Køkkenet får en hyggelig stemning, hvis du tør kaste dig ud i nogle varme farver som denne lyserøde nuance. Både fronter, bordplade og sidebeklædning holdes i samme farve, hvilket gør at det ikke larmer for meget til trods for, at der er lidt gang i farven. Samtidig stjæler det smukke sildebensgulv også en del opmærksomhed! Køkkenelementerne er fra Reform.

Foto: Mikkel Tjellesen.

Farverigt køkken

Farver giver køkkenet karisma, og du kan gå all in på det spraglede look ved at vælge fronter i forskellige farver. Lad evt. de store flader såsom sidebeklædning og sokkel matche dine øvrige møbler for at skabe sammenhæng i rummet. Køkkenet her er fra Reform og hedder Match.

Foto: PR.

Køkken med malet væg

Vil du gerne have lidt liv og farve i køkkenet, er den nemmere løsning at male bagvæggen i køkkenet en farve, der passer til resten af din indretning eller tidens trends. Så kan du holde selve køkkenet stilrent og simpelt og blot ændre looket omkring det med maling, plakater og nips. Køkkenet er fra HTH.

Foto: Christina Kayser O.

Hvis du gerne vil undgå det traditionelle hvide køkken, men ikke vil gå all in på farvede fronter, er en varm lys grå et godt kompromis. Den douche grå passer perfekt til det naturlige træ, der går igen i både gulv, loftbjælker, møbel og skærebræt. Det skaber en smuk rød tråd i hele køkkenet. Parrret, der ejer køkkenet her, har selv tegnet det og fået det produceret af Nordiska Kök.

Foto: Andrea Papini.

Ved at give væggene en svag gul farve, dannes en rolig base for køkkenelementerne og virker som bindeled mellem den helt lyse grå og den blå farve. Brug samtidig kunst over køkkenbordet, for at gøre rummet mere personligt og mindre klinisk. Bare sørg for, at det hænger i passende afstand fra røg og damp. Køkkenet er fra Stilleben Architects.

Foto: Peter Kragballe.