Rengøring af fliser på badeværelset
Badeværelse

Tricket der holder fliserne fri for kalk

Christine Agertoft / Foto: Frederikke Heiberg 19.05.2016
Hvis du er træt af kalkpletter på dine fliser i badeværelset eller køkkenet, så skal du læse med her!

I mange dele af Danmark er der meget kalk i vandet, og det betyder, at dine badeværelsesfliser hele tiden bliver udsat for store mængder af kalk, og du hele tiden skal trække i rengøringstøjet. Har du mørke fliser på badeværelset er du sikkert godt træt af de irriterende små kalkpletter, der hele tiden sætter sig fast. Heldigvis findes der et smart trick, som kan gøre det meget lettere for dig at slippe af med kalken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Nemmere rengøring af badeværelset

Bilvoks til badeværelsesfliserne

Det lyder måske skørt, men noget så simpelt som bilvoks kan gøre dit liv meget lettere. Bilvoks er lavet til at gøre glatte flader smudsafvisende og få vand til at perle af bilen, så kalken ikke kan fæstne sig til overfladen, og det er sådan set den samme virkning på dine badeværelsesfliser. Når du påfører bilvoksen, hærder den og forhindrer kalk i at sætte sig fast. Det kræver selvfølgelig lidt knofedt at påføre bilvoksen, men til gengæld skal du kun gøre det ca. hver tredje måned og ellers bare bruge en svaber efter hvert bad. Bilvoksen skal selvfølgelig være uden farve, og du skal være opmærksom på, at den kan gøre matte fliser mere glinsende. Er du i tvivl om, hvorvidt dine fliser er egnet til voksbehandling, så rådfør dig med en fliseforhandler.

Sådan gør du:

  • Rengør badeværelsesfliserne med universalrengøringsmiddel og skyl af.
  • Brug derefter en afkalker til at fjerne al eksisterende kalk på fliserne, skyl af og lad tørre.
  • Påfør et tyndt lag bilvoks på fliserne med en microfiberklud i cirkulære bevægelser.
  • Vent ca.1 time, og tør voksen af med en plysset microfiberklud.
  • (Holdbarheden afhænger af, hvor ofte du bruger badeværelset, hvor god du er til at bruge svaberen og hvor fugtigt dit badeværelse er).

Tip!

Du kan også komme bilvoks på fliser i køkkenet, på armaturer og på køleskabe i rustfrit stål for at undgå fingeraftryk, kalk og snavs.