Køkken

Vælg det perfekte køkkengulv

af Eilen Anthoniussen / Foto: All Over Media 19.05.2014
Skal du skifte køkkengulv? Her får du gode råd og inspiration til materiale, indretning og design til nye lækre køkkengulve.

Der er mange overvejelser forbundet med at skifte gulv. Man skal tage højde for størrelsen af rummet, indretning, lysindfald og ikke mindst skal man overveje, om man stadig er glad for sit nye gulv om 10 år. Et gulv er nemlig dyrt at skifte, og derfor skal det helst være det helt rigtige gulv, man vælger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bo smukt med lækkert tapet!

I forhold til dit nye køkken er det værd at overveje et slidstærkt gulv, da køkkenet er et af de mest benyttede rum i boligen. Køkkengulvet skal tåle stole, der flere gange dagligt bliver trukket frem og tilbage, børn, der kører rundt på firhjulede legetøj, og så skal det tåle, at der jævnligt bliver spildt væske og mad, og at der hyppigt bliver gjort rent.

Læs også: Boligtrends i maj!

Det kan være en god idé at anlægge ens gulve i rum, der ligger op ad hinanden, for at skabe harmoni i boligen. Omvendt kan det også være en flot detalje med et pangfarvet gulv i en lille mellemgang. Har du et gammelt trægulv, kunne du overveje at male og lakere det i din yndlingsfarve og holde resten af rummet i afdæmpede farver.

Generelt er det en god idé at huske sig selv på, at store rum bedre kan bære en urolig gulvoverflade end et mindre rum, og at et rum med flere indhak kan have godt af en farve, der skaber en enhed i rummet.

Kig med i det store galleri og lad dig inspirere til dit nye køkkengulv.

Læs også: Indret med smukke spejle!