Tips & tricks

3 tips til rengøring med salt

af Freja Bang Lyngbo. 27.06.2018
Salt er en uundværlig makker i køkkenet, men faktisk kan det også bruges til at gøre rent med. Få vores 3 bedste tips til at rengøring med salt!

Salt er en af de ting, du formentlig altid har i køkkenet, og medmindre du er et sandt luksusdyr, koster det kun et par kroner at blive næsten et helt kilo salt rigere.

Derfor er det også et genialt rengøringsmiddel, og så er det tilmed et naturligt et af slagsen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi giver dig vores tre bedste tips til rengøring med salt.

3 tips til rengøring med salt:

1. Giv sølvtøjet et saltbad. Når dit sølvtøj får mørke skygger, skyldes det sulfid. Sulfid reagerer på salt, som får det til at gå i opløsning, når det er i berøring med sølvpapir. Derfor kan du lave en balje med kogende vand og salt og komme sølvpapir i bunden. Lad dit sølvtøj ligge i baljen i 10-15 minutter, og skyl herefter i vand. Du kan gentage processen flere gange for et endnu bedre resultat.

2. Farvel til myrerne. Hvis du laver en saltvandsblanding og kommer den i en forstøver, kan du spraye de steder i huset, hvor myrerne holder til. Blandingen er helt naturlig og meget bedre end de mange kemikaliefyldte rengøringsmidler, du kan købe.

3. Nem afløbsrens på få minutter. Er dit afløb stoppet, er der ingen grund til at fare i supermarkedet for at købe afløbsens. Bagepulver, eddike og salt gør tricket! Ja, det lyder næsten som en opskrift på noget spiseligt, men de remedier, du sikkert alligevel har stående i køkkenskabet, kan på ingen tid trylles om til afløbsrens. Bland 0,5 dl salt med 0,5 dl bagepulver. Herefter hælder du 1 dl eddike i afløbet og lader det virke et kvarters tid. Skyl efter med varmt vand.