Rengøringsfejl
Rengøring og husholdning

6 rengøringsfejl du måske (også) begår

Maja Grønbæk 12.07.2016
/ Foto: Bjørn Jakobsen
Begår du rengøringsfejl i dit forsøg på at være effektiv? Opnå et langt grundigere resultat ved at undgå disse 6 klassiske rengøringsfælder, næste gang boligen skal have en tur!

Rengøring skal helst være noget, der både går hurtigt og er effektivt. Men når du svinger støvekluden, støvsugeren eller din rengøringsspray, kan du nemt komme til at begå små fejl, som faktisk betyder, at rengøringen ikke bliver så effektiv, som den kunne være. I værste fald risikerer du at skubbe skidtet rundt i boligen i stedet for at fjerne det.  

Læs også: Sådan rengør du din mikroovn i et snuptag

6 typiske rengøringsfejl du måske begår

#1: Du bruger en støvkost
Selvom den virker effektiv og nem at nå loft og vægge med, er det eneste en støvkost gør desværre bare at flytte støv og skidt rundt fra den ene overflade til den anden. Brug i stedet en mikrofiberklud, som fanger støvet og holder på det.

#2: Du glemmer at skifte støvsugerpose 
Støvsugeren er en fantastisk rengøringshjælper, men det kræver, at du husker at tømme posen regelmæssigt - og faktisk gerne inden, den er fyldt helt op med støv og skidt. Hvis du bruger en støvsuger uden pose, så tøm den efter hver støvsugning. Hvis ikke, risikerer du blot at trække støvet rundt i boligen, da støvsugeren ikke vil fungere optimalt. 

#3: Du pudser vinduer i solskin
Det er oftest, når solen skinner, at man opdager, hvor snavsede vinduerne er. Og så er det tit rarere at være ude i solen, og ordne de praktiske gøremål. Men det er en dårlig idé at kaste sig over vinduespudsning, når solen er fremme. Varmen fra solen vil nemlig få vand og sæbe til at efterlade striber, som du så skal bruge tid på at fjerne igen bagefter. 

Se også: Sådan fjerner du kalk fra din bruseniche

#4: Du går med sko indendørs
Noget af det smarteste du kan gøre ift. at holde dit hjem rent er at tage skoene af, lige så snart du kommer indenfor. På den måde undgår du rigtig meget snavs og skidt indendørs, og det betyder selvsagt mindre rengøring. 

#5: Du bruger rengørings-spray direkte på møblerne
Hvis du bruger en rengøringsspray, når du tørrer møbler og overflader af, så brug en klud med rengøringsmidlet på i stedet for at spraye direkte. Det kan nemlig skabe et lag på møblerne, som faktisk kan tiltrække endnu mere støv, så din rengøring ligefrem bliver ineffektiv. 

#6: Du får ikke gjort rent løbende
Sidst men måske vigtigst - gør lidt rent løbende. Så samles der ikke så meget snavs og skidt, som kan være svært at fjerne igen, og opgaven virker ikke så stor og uoverkommelig, når du beslutter dig for at give hjemmet en rengørings-tur. 

Læs også: Undgå møl i tøj og madvarer

Kilde: goodhousekeeping.com