Mad

10 råvarer du skal spise i juli

Nu er det sommer, og der er fuld gang i naturen. Det pibler op af jorden med masser af friske grønsager, og flere bær er også ved at være modne. Nogle af junis råvarer, som fx hyldeblomst, er heldigvis stadig i sæson, så vi også kan nyde dem i juli. Men der er også kommet nye råvarer til, som fx fjordrejerne. Vi har fundet 10 råvarer, du skal spise i juli.
af Redaktionen 12.06.2012

Fjordrejer
Fjordrejerne dukker op på lavt vand, når temperaturen sniger sig op mod de 20 gr. Og så skal du fange dem!
Blomkål med sødskærm og fjordrejer

Hovedsalat
Hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.
Grydestegt kylling med grøn salat

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hyldeblomst
Hyldeblostsæsonen er i fuld gang. Pluk dem nu og nyd dem i en dejlig frisk hyldeblomstsorbet. Men pluk ikke dem alle, der skal også være lidt tilbage til hyldebærsuppe til efteråret.

Tomater
Tomater er bare bedre, når de er i sæson! Server en tomatsalat med ribs og rødløg på terrassen, så bliver det ikke mere sommerligt.

Ribs
Ribs var almindelig kendt og dyrket i Danmark allerede i middelalderen, og ribs er således en gammel kending i det danske køkken. Men derfor behøver det jo ikke være kedeligt og gammeldags, brug fx dine ribs i en dejlig smoothie med danske bær.

Ærter
Hvem gider de kedelige frostærter, når man kan få friske ærter, der er supersprøde og bare smager himmelsk? Lav en lækker ærtegnocchi på friske grønne ærter.

Agurk
Det er juli, og agurketiden er over os. Nyd, at agurkerne er allermest friske og sprøde netop nu. Brug fx agurkerne i en frisk powerdrik.

Gulerødder
Selvom vi bedst kender den orange udgave, findes gulerødder i masser af farver. Og selvfølgelig var det hollænderne, der fremavlede den orange gulerod. Brug de friske gulerødder til lækre chokolade-gulerods-ingefærbrød.

Hindbær
Det er lidt tidligt endnu, men de allerførste hindbær er faktisk modne nu. Skal du holde havefest? Så vil en hindbærlagkage helt sikkert være et hit!

Solbær
Solbær er nært beslægtede med ribs, men de er noget sødere. Det høje indhold af pektin i solbær gør dem meget velegnede til syltning. Lav en lækker sorbet med jordbær og solbær.

10 råvarer du skal spise i juni

10 råvarer du skal spise i august

10 råvarer du skal spise i september