Se også
Kager
Marengsdrøm med rabarberskum
Den lækreste mandelbund med fløjlsblød flødeskum og masser af søde bær - et supersødt sommerhit til dessertbordet eller eftermiddagskaffen. Prøv den!
af Camilla Zarah Lawes
25.05.2021
Foto: John Bentsson.
6 personer
Mandelbund
- 4½ æggehvide (evt. 3 bægre pasteuriserede)
- 200 g sukker
- 200 g mandler med skal, blendede let groft
Rabarberskum
- 300 g rabarber
- 160 g rørsukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 god vaniljestang
- ½ l piskefløde
Pynt
- 500 g blandede friske bær, fx blåbær, hindbær og jordbær
Der er ikke noget så sommerligt som en kage toppet med friske bær. Har du bærbuske i haven, bør du ikke være nærig med de små, syrlige frugter. Det er dem, der får kagen til at ligne en million!
Sådan laver du marengsdrøm med rabarberskum:
- Tænd ovnen på 175°.
- Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk, til hviderne er helt stive.
- Vend de blendede mandler i æggehviderne.
- Fordel massen i en rund form med en diameter på 26-28 cm foret med bagepapir.
- Bag bunden i 20-25 minutter og lad den derefter køle helt af.
- Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.
- Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver god smag), og bag rabarberne i 20 min.
- Lad kompotten køle helt af, fjern vaniljebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
- Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i. Fordel rabarberskummet over mandelbunden, og pynt med de friske bær.