Tips & tricks

Sådan holder du sofaen ren

af Redaktionen 25.09.2013
Du sidder i den om aften og slapper af efter en lang dag på arbejde. Måske slår du endda dine ben op og lægger hovedet på armlænet. Men, er der nok plads til dig og dine trætte ben - eller har bakterierne overtaget din sofa?

Derfor skal du gøre sofaen ren:

Sofaen, hvor vi slapper af hver aften, hvor vi nyder en lille snack, og hvor hunden måske også hygger med, er et af de mest brugte møbler i hjemmet og kræver derfor også ofte rengøring, skriver kk.no.

Med kontakt til mad, drikke og kæledyr kan sofaen faktisk være noget af en bakteriebombe og et ideelt levested for husstøvmider, som vi kan få eksem af. Men det er alligevel sjældent, vi får gjort sofaen ren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg tror, at mange i en hektisk hverdag ofte prioriterer det synlige snavs frem for det usynlige. Det sker vel, at man sommetider gør rent mellem og under puderne, men det er typisk kun, hvis man har lidt ekstra tid, siger Malin Skaar, som er ekspert på Plusstid.no, som er et site om vask, hygiejne og andre sager.

Sofaen er ikke den eneste bakteriebombe - se de fem mest beskidte steder i dit hjem her

Sådan gør du din sofa ren:

Den bedste måde at rengøre en sofa på er ved at fjerne alle puderne og støvsuge den grundigt. Har du en stofsofa, kan du evt. vaske den med lidt flydende vaskemiddel.

- Brug lunkent vand og vask med en klud. Vask forsigtigt og gnid ikke for meget, forklarer Malin Skaar.

Hun råder også til, at hvis det er første gang, du vasker sofaen, skal du afprøve rensen på et mindre synligt sted i første omgang.

- Så er du helt sikker på, at sofaen tåler at blive rengjort på den måde. Pas også på med at bruge en klud, som er for fugtig, når du skal vaske sofaen, da stoffet kan tørre langsomt, og i værste fald kan det give en lidt rådden lugt. Mange sofaer har aftageligt betræk, så der kan man bare følge vaskeanvisningerne og vaske det i maskinen, siger Malin Skaar.

Kilde: Kk.no