Tips & tricks

Rengøring - her er de 5 mest beskidte steder i dit hjem

af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media 25.07.2013
Det er ikke kun toilettet, der er et bakteriefyldt område i dit hjem. Se her, hvilke steder der kræver lidt mere grundig rengøring

Hvis du tror, at dit toilet og din skraldespand er de mest bakteriefyldte steder i dit hjem, tager du faktisk fejl.

Der er nemlig en række andre og mere overraskende steder, som bestemt ikke er lækre, når det kommer til bakterier, og som måske godt kunne trænge til lidt ekstra grundig rengøring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En undersøgelse lavet af NSF International, der arbejder med folkesundhed, viser de værste og mest bakteriefyldte steder i dit hjem, skriver Huffington Post.

De fem mest beskidte steder i dit hjem

1. Køkkenvasken

Selvom du formentlig vasker op i brandvarmt vand, så er din køkkenvask alligevel en ren bakteriebombe. Den kan faktisk indeholde flere bakterier end et offentligt toilet, viser undersøgelsen fra NSF International.

Det skyldes, at vasken har så meget kontakt med mad, og det skønnes, at der formentlig er 100.000 gange flere bakterier end i vasken på badeværelset.

Rengøring af køkkenvasken:
Derfor skal du sørge for mindst et par gange om ugen at skrubbe vasken godt med sæbe og fjerne madrester, kaffegrums og andre gamle sager.

2. Køkkensvampen

Det er ikke kun køkkenvasken, der er fyldt med bakterier. Skuresvampen, man typisk har liggende ved vasken, er nærmest endnu værre. Disse våde svampe har nemlig ideelle vækstbetingelser for bakterier, og ifølge NSF-undersøgelsen kan svampene også indeholde E.coli-bakterier samt salmonella.

NSF-undersøgelsen kunne desuden konkludere, at 70 pct. af svampene efter tre ugers brug indeholdt bakterier.

Rengøring af køkkensvampen:
Giv din skuresvamp to minutter i mikroovnen, da det er med til at dræbe de fleste bakterier, vira og svampesporer, som kan findes i en svamp. Og udskift den gerne oftere end hver anden uge, lyder rådet.

3. Kaffemaskinen

Din kaffekande kan let være fyldt med bakterier og mug, som har ideelle vækstbetingelser i det varme miljø med damp.

Rengøring af kaffemaskinen:
Derfor skal du faktisk sørge for at vaske din kaffekande, hver gang du har lavet mellem 40-80 kander. Fyld den med eddike og lad den stå i 30 minutter. Kør den igennem én gang med eddike og lad den køre igennem to-tre gange med vand efterfølgende for at få eddiken helt ud efter rengøring, råder NSF International til.

4. Tandbørsteholder

Holderen til din tandbørste er helt klart et af de mest beskidte steder i huset. Faktisk indeholder en gennemsnitlig tandbørsteholder omkring to millioner bakterieceller.

Rengøring af tandbørsteholderen:
Vælg derfor en holder, som kan gå i opvaskemaskinen og giv den en omgang rengøring en eller to gange om ugen.

5. Tæpper

Selvom du flittigt støvsuger dine tæpper, er det svært at nå rigtigt til bunds i tæppet. Og dermed giver du bakterierne de bedste muligheder for at formere sig.

En undersøgelse lavet af mikrobiolog Philip Tierno fra New York University Langone Medical Center viser, at der faktisk er omkring 200.000 bakterier på én kvadratmeter tæppe.

I mikrobiologens bog 'The Secret Life of Germs' forklarer han, at der findes hundredtusindvis af forskellige bakteriearter, der falder ned på tæpperne, bl.a. fra mennesker, mad, pollen og dyreskæl.

Rengøring af tæpper:
Det bedste er faktisk at få renset tæppet hver 18. måned.

Kilde: Huffington Post