Stueplanter

5 planter der forbedrer indeklimaet i boligen

af 27.03.2018
Sofie Wulff. Foto: Floradania.dk.
Flere undersøgelser viser, at visse stueplanter er med til at rense luften for giftstoffer og skabe bedre indeklima i boligen. Se en liste over 5 nyttige (og fine) af slagsen her!

Grønne planter pynter skønt, og kan virkelig gøre en fin forskel i boligindretningen - men faktisk har en række af de mest velkendte stueplanter også en anden virkelig positiv effekt i dit hjem.

En række tests lavet af Nasas Air Clean Study har nemlig vist, at visse planter renser luften for giftstoffer, og dermed er med til at give et bedre indeklima.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ren luft i hjemmet kan mindske faktorer som stress, hovedpine og søvnløshed - så derfor er det bare med at slå dig løs med den grønne indretning!

5 skønne planter der forbedrer indeklimaet i boligen

Væddeløberen renser luften for giftige stoffer, og er samtidigt en god plante til allergikere. Den er utroligt nem at passe, og trives i stort set alle rum - og så pynter de fine, brogede blade fint i boligen. En skøn, grøn plante alle burde eje!

Når det kommer til luftrensende planter, er fredsliljen en af de mest nyttige, du kan vælge. Den fine plante med de delikate blomster renser nemlig luften i boligen for hele 5 forskellige giftstoffer - trichlorethylen, benzen, formaldehyd, xylen og ammoniak. Fredsliljen kræver relativt meget vand, og må ikke stå i direkte sollys, da det kan skade og gulne bladene.

Aloe vera er allerede en yderst beundret plante på grund af dens helende egenskaber ved solskoldning og mindre forbrændinger. Men faktisk har planten også en positiv effekt på dit indeklima. Den smukke, grønne plante renser nemlig ud i giftstoffer som formaldehyd og benzen - og så producerer den samtidigt masser af sund og renset ilt i løbet af natten. En perfekt potteplante til sengebordet!

Den smukke lavendel er lidt af en mirakelplante! Det siges nemlig, at den kan hjælpe mod søvnproblemer. Plantens æteriske olier er kendt for at give en beroligende effekt - og samtidigt skulle blomsternes skønne duft kunne lindre spændingshovedpine. Tørrede lavendelblomster kan endda bruges i te, hvis man døjer med oppustet mave.

Paradistræet - også kaldet pengetræ - er endnu en af de skønne, allergivenlige planter. Den gør sig godt i særligt soveværelset, fordi den producerer masser af frisk ilt i løbet af natten, og er nem at holde, da den ikke kræver specielt meget vand. Faktisk trives planten ganske fint, bare den får fint med sol og bliver vandet 1-2 gange om måneden.

Kilde: Lifehacker.com.