Stueplanter
Stueplanter

Nemme stueplanter: 8 nemme planter til stuen

af Line Sølvhøj Johansson 6.01.2014
Foto: Iben & Niels Ahlberg, Claudi og Bjørn Jakobsen
Få ekstra liv i din bolig med smukke stueplanter, der pynter og er godt for indeklimaet. Her er otte nemme stueplanter, der ikke er svære at holde.

Stueplanter er med til at forbedre indeklimaet i dit hjem, og samtidig bliver du glad af smukke planter og blomster, der lysner op i den mørke tid. Vil du gerne have stueplanter, der kan pynte i dit hjem længe, så har vi fundet otte nemme stueplanter, der ikke er svære at holde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Var de her stueplanter noget for dig og er du klar på noget mere? Prøv gør det selv: 3 smukke vinterbuketter

8 nemme stueplanter

Svigermors skarpe tunge
Planten er heldigvis noget mere fredelig og nem at tilgå, end navnet lyder. Planten skal placeres lyst, og den må gerne tørre ud mellem hver vanding. Den har godt af gødning fra april til september, men ellers er det en plante, der nemt passer sig selv.

Guldranke
En guldranke er en nem plante at holde derhjemme. Den kan leve af høj luftfugtighed, men også nemt klare sig i tørre rum. Planten trives bedst et sted, hvor den får godt med lys, men den kan også sagtens leve i rum med sparsomt lys. Den kræver kun lidt vand, og bør kun gødes om sommeren.

Læs også: Kribler det i dine grønne fingre?

Perlekæde eller Perler på snor
Denne buskagtige plante dufter nellikeagtigt, krydret og sødt. Den kan både hænge og bindes op på forskellige bøjler og skærme. Den trives både i lys og skygge, og om sommeren skal den vandes regelmæssigt, mens den om vinteren blot kræver vand hver tredje uge. Planten kan sagtens tåle at tørre ud mellem vandingerne.

Husløg
Et af de nyeste skud på stammen, når det gælder planter og blomster, er husløg. De kan plantes både indenfor og udendørs og kræver næsten ingen vand. Sæt flere forskelligfarvede husløg sammen - det ser smukt og dekorativt ud.

Faldskærm
Blomsterne på denne plante ligner små faldskærme. Planten er en stængel med få blade og yndige blomster, der svæver rundt om. Har den en gang blomstret på et skud, kan den genblomstre her. Stil planten i et lyst rum, hvor den ikke får direkte sollys. Lad den tørre ud mellem vandingerne og gød den kun sparsomt.

Søstjerne
Det danske navn på arten Haworthia margaritifera er Søstjerne, og den er beslægtet med Aloe og Gasteria. Den trives i en vindueskarm, hvor der er lyst, men kun lidt eller ingen sol. Vand planten forsigtigt - jævnligt om sommeren, hvor vejret er varmt, og kun lidt i vinterhalvåret. Planten trives bedst i vinterhalvåret.

Fredslilje
Den smukke fredslilje er en tolerant plante, der skyder med smukke, hvide blomster. Står planten for mørkt, har planten sværere ved at blomstre. Vand den grundigt og sørg for, at den jævnligt får gødning. Hvis du glemmer at vande din fredslilje, så den tørrer ud eller bladene hænger, kan den sagtens overleve, hvis du giver den en ny dosis vand. En let udtørring kan endda fremme blomstringen.

Kaktusser
Kaktusser kan ikke gro på alle betingelser, men det er en plante, der er nem at holde og som du har glæde af længe. En kaktus lever bedst steder, hvor der ikke er alt for lyst. Den vækster som regel om sommeren, hvor den har brug for regelmæssig vand - så meget, at hele potteklumpen gennemfugtes. Skru ned for vandingen i løbet af efteråret, og lad kaktussen stå helt uden vand om vinteren.

Har du brug for hjælp til stueplanterne? Tjek vores store guide til stueplanter her.