vasketabd
Tips & tricks

6 overraskende ting, du kan bruge opvasketabs til

Af Redaktionen 10.03.2023
Foto: Bjørn Jakobsen
Vidste du, at du kan bruge dine opvasketabs til andet end i opvaskemaskinen? De kan faktisk gøre underværker for rengøringen mange steder i dit hjem! Vi har samlet 6 ting, du måske ikke vidste, du kan bruge opvasketabs til.

Opvasketabs kan gøre underværker i din rengøring

Vi kender alle sammen til tilfælde under rengøringen, hvor det beskidte bare ikke vil blive helt rent. Her kan opvasketabs, som jo ellers kun plejer at blive brugt i opvaskemaskinen, virkelig gøre underværker.

Vi har samlet en række ting, du også kan bruge opvasketabs til i rengøringen!

1. Til at rense dit toilet

Smid en opvasketabs i toilettet, og lad den ligge, indtil den er helt opløst. Når din tabs er opløst, skal du have gang i skrubbearbejdet – husk gummihandskerne!

Toilettet burde gerne være skinnende rent, når du er færdig med skrubbearbejdet. Du kan også bruge toiletbørsten til at skrubbe nede i kummen, den er især god til at komme helt ned i toilettet.

2. Til at rense dit badekar

Fyld badekarret med vand, og læg en opvasketabs derned. Når den er opløst, skal du skrubbe sider og bund i badekarret med en svamp.

Hvis du er så heldig at have en jacuzzi, kan du nøjes med at tænde for boblerne, når din tabs er opløst i vandet. På den måde gør de arbejdet med at rense jacuzzien.

3. Til at fjerne streger og mærker fra gulve og vægge

Hvis du skulle stå i den trælse situation at have fået blyantstreger, farveblyanter eller kradsemærker på gulv eller vægge, så er en opvasketabs igen din ven.

Hæld 3½ liter vand i en balje, og opløs én opvasketabs deri. Denne blanding skulle være nok til at fjerne streger og mærker, hvis du vasker områderne stille og roligt med en klud.

4. Til at få bradepanden (og anden opvask) ren igen

Vi kender det alle sammen – den beskidte bradepande, hvor alt bare sidder fast, som man aldrig får helt ren.

Løsningen kan være at fylde en bradepande med varmt vand og lægge en opvasketabs deri. Lad det stå natten over, og skrub bradepanden dagen efter, så vil den være langt nemmere at gøre ren.

Tricket kan også sagtens bruges til anden opvask, som du har svært ved at få rent, eksempelvis ildfaste fade eller pander. Du kan også få dit bestik skinnende igen, hvis du lægger det i en balje med varmt vand og en opvasketabs natten over.

5. Til at fjerne tepletter fra dine kropper og krus

Der er ofte svært at få koppen eller kruset med tepletter helt rent efter brug – især hvis du ikke får det gjort med det samme.

Læg en opvasketabs i koppen, og fyld den med varmt vand. Efter en times tid vil du nemt kunne gøre din kop eller dit krus helt rent igen. Vask koppen grundigt på normal vis, efter du har haft en tabs deri.

6. Til at gøre din skraldespand ren

Lugter din skraldespand ? Så er det sikkert, fordi der sidder rester af skrald, som er svære at få væk.

Fyld din skraldespand med varmt, og – ja, du har nok gættet det – læg en opvasketabs ned i skraldespanden. Lad det stå i ca. 30 minutter, til din tabs er opløst, og hæld derefter vandet ud. Nu dufter din skraldespand (næsten)!

OBS: Husk ikke at hælde vandet med den opløste opvasketabs ud i haven eller blomsterbedet, da dette kan forurene grundvandet.

tips til opvasketabs i hjemmet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.