opvaskemiddel
Tips & tricks

5 ting, du også kan bruge dit opvaskemiddel til

af Freja Bang Lyngbo 16.05.2024
Foto: P. Wessel.
Opvaskemiddel kan bruges til meget andet end bare at gøre dine beskidte tallerkener rene. Du kan både give dine smykker en skinnende ren overflade og gøre det af med de irriterende bananfluer.

Opvaskemiddel er en uundværlig makker i køkkenet, men faktisk kan du bruge det på mange andre tidspunkter end lige efter aftensmaden, når gryderne skal vaskes op.

Få vores fem bedste tips til at løse hverdagens huslige problemer med sæben, du alligevel altid har stående!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 ting, du også kan bruge opvaskemiddel til

1. Rens dine smykker

Er dine smykker blevet en smule beskidte, kan du fjerne snavsen med en blanding af opvaskiddel og danskvand.

Brug evt en tandbørste til at komme ind i krogene og fjerne det sidste snavs, efter smykkerne har ligget i blød i 5-minutters tid.

2. Kom bananfluerne til livs

De små, irriterende dyr er upopulære hos langt de fleste, men heldigvis kan du gøre en indsats for at holde antallet af dem nede.

Bananfluerne tiltrækkes af edddike, så en effektiv metode til at slippe af med dem er at placere en skål med eddike på dit køkkenbord.

Hæld blot et par dråber opvaskemiddel i, og vent på, at fluerne lokkes til. Overfladen ændres på grund af opvaskemidlet og gør, at de drukner.

3. Gør rent med opvaskemiddel

Du kan sagtens bruge dit opvaskemiddel til at gøre rent med på overflader i både køkken, stue og bad. Så behøver du heller ikke anskaffe dig alle mulige og umulige rengøringsmidler.

De fleste former for opvaskemiddel har en neutral pH-værdi, så det er ikke sikkert, det kan fjern

e de værste fedt- og kalkpletter, men til den ugentlige hovedrengøring klarer opvaskemiddel sig glimrende. Det samme gør sig gældende, når du skal vaske dit flise- eller linoleumsgulv - du behøver kun at bruge 2 spsk. til en hel spand.

4. Brug opvaskemiddel som alternativ til vasketabs

Er du løbet tør for vasketabs til vaskemaskinen, kan du erstatte med et par dråber opvaskemiddel. Servicen bliver mindst lige så ren!

Opvaskemidlet har dog en tendens til at skumme op, så sker det, er du nødt til at tørre noget af servicen op i hånden og eventuelt få skyllet opvaskemaskinen efter, så det samme ikke sker igen ved næste vask.

5. Fjern pletter på tøjet

Har du spildt kaffe på din nye bluse, er opvaskemiddel vidundermidlet!

Måske kender du allerede dette trick - hvis ikke, så læs godt med: Du skal blot hælde et par dråber på pletten og duppe med et stykke køkkerulle, indtil pletten forsvinder. Vask herefter i vaskemaskinen - eller læg i blød, og vask i hånden.

Det er vigtigt, at du ikke vasker, før du har fjernet pletten med opvaskemiddel. Ellers vil pletten sætte sig fast.