Illustration af radiator
Tips & tricks

Sådan tjekker du, om din radiator er vinterklar

af Redaktionen. 5.09.2022
Video: Kenn Römer-Bruhn.
Efter en lang sommer uden varme i radiatorerne, virker de sjældent, når du igen skruer op for dem. Du behøver ikke en VVS'er, vi viser dig her, hvordan du selv gør radiatorerne klar til fyringssæson!

Hvert år når temperaturen falder, efteråret melder sin kolde ankomst og de varme trøjer, halstørklæder og sokker bliver fundet frem, er der mange der oplever, at deres radiator ikke virker helt optimalt.

Virker din radiator ikke? Sådan får du varme igen!

Hvis din radiator ikke vil blive varm, er der et par ting, du selv kan gøre - inden du griber ud efter telefonen og ringer efter en VVS'er.

Radiatoren skal udluftes

En af grundene til at radiatoren ikke bliver varm er luft. Der kan nemlig være luft i radiatoren - er det tilfældet, så trænger radiatoren til at blive luftet ud.

Det gør du ved at dreje udluftningsventilen, så der lukkes luft ud. Du skal lukke ventilen igen, når der begynder at komme vand ud. Det er en god idé at have en skål og et viskestykke klar - vandet kan godt være lidt beskidt.

Ventilnålen har sat sig fast

I de fleste tilfælde kan det også være ventilnålen, der er skyld i, at din radiator forbliver kold. Ventilnålen har simpelthen sat sig fast. I videoen herunder viser vi, hvordan du tjekker og justerer radiatorens ventilnål og vandtryk.