Buketter & kranse

Blomster til weekenden

Line Sølvhøj Johansson 26.02.2015
Sæt æstetikken og det skønne i fokus i weekenden med en overdådig blomsterbuket. Få gode tips til dine buketter og bestil din buket til weekenden her!

Når foråret og sommeren melder sin ankomst, kan du gå på opdagelse i haven og sammensætte dekorative buketter af blomster og grene, som på smukkeste vis kan bringes indenfor og pryde hjemmet.

Blomster vækker noget særligt i os, og hjemmet fortjener en frisk buket på bordet hele året rundt. Byder haven endnu ikke på blomstrende liv, kan du bestille en frisk buket, som bliver bragt til din dør – eller du kan overraske en, du holder af, men en dekorativ buket. I galleriet nederst på siden har vi samlet 10 buketter, der opgrader hjemmet i weekenden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Koldt eller varmt vand til dine buketter?

For at blomsterne i dine buketter hurtigt skal optage vandet i vasen, er det vigtigt, at temperaturen er korrekt. Blomster med urteagtige stilke, såsom tulipaner, fresia, påskeliljer og andre løgplanter, trives bedst i meget koldt vand, mens blomster med hårde stilke, såsom roser, syrener og krysantemum, trives bedst i varmt vand.

Blandede buketter bør stå i lunkent vand eller den temperatur, som hovedblomsten har bedst af. Når du binder blomsterkranse til fade med vand, gælder de samme regler.

Sådan binder du en buket

Det skal du bruge

  • Blomster og evt. blade og grene
  • Bast eller rå snor
  • Blomsterkniv
  • 1 vase eller potte uden hul i bunden

Trin 1: Rens blomsterne for blade og sideskud et godt stykke op ad stilken. Læg dem i grupper foran dig på dit bord.

Trin 2: Tag en blomst op i hånden. Læg en ny blomst eller gren skråt hen over, så hovedet peger mod venstre og stilken mod højre. Tag nu en ny blomst, og læg den til på samme måde. Fortsæt med de øvrige blomster og grene. Det er vigtigt, at buketten bliver drejet jævnligt, så den bliver flot fra alle sider.

Trin 3: Når buketten har den ønskede størrelse, binder du den sammen med bast der, hvor stilkene krydser hinanden.

Trin 4: Giv stilkene et skråsnit med blomsterkniven, så de får sammen længde. Fyld vasen eller potten med vand, og sæt buketten ned i den.

Bestil en buket fra Euroflorist til dig selv eller en, du holder af, i galleriet her:

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.