Bud på alternative brudebuketter, du selv kan binde
Buketter & kranse

DIY-brudebuket: Inspiration til alternative brudebuketter

Af Charlotte Kobberøe Fink. Foto: Claudi Thyrrestrup, Skovdalnordic.com, Lene Christensen og Tina Brok Hansen  4.07.2024
Er du så heldig, at du skal giftes i nær fremtid? Så få inspiration til brudebuketten her, hvor vi har samlet 8 bud på DIY-buketter, du selv nemt kan lave – og se, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din brudebuket.

Skal du snart sige ja til dit hjertes udkårne, så er du først og fremmest umådeligt heldig: Så stort tillykke med kærligheden!

Men selv om jagten på din livsledsager er fuldendt, så kan en ny gå i gang: For et bryllup kræver både mange overvejelser og en del forberedelse – i hvert fald hvis I planlægger et større et af slagsen med kirkeklokker og fest til den lyse morgen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En af de ikke ubetydelige detaljer i dén proces er bryllupsbuketten. For selvom et bundt blomster for nogen kan synes som en ting, der hurtigt kan krydses af på to do-listen, så er den med til at sætte rammerne for flere ting ved brylluppet, end man måske lige tror.

Det skal du være opmærksom på, når du vælger brudebuket:

Brudebuketten er nemlig mere end bare et tilbehør til bruden. Den er et symbol på kærlighed, frugtbarhed og håb for fremtiden, når den ledsager bruden på hendes gang ned ad kirkegangen eller ud fra rådhuset – og det er faktisk en tradition, som går flere hundrede år tilbage. Og så er der en række praktiske ting, der kan være værd at være opmærksom på.

Brudebuketten skal skabe en rød tråd i brylluppet

Hvis I skal holde en større bryllupsfest, så kan det være en god idé at vælge blomster til brudebuketten, der skaber en smuk sammenhæng brylluppet igennem. Måske skal de samme blomster gå igen på alt lige fra invitationen og borddækningen, til pynten i kirken og selvfølgelig i gommens knaphulsblomst, hvis han skal have sådan en.

Overvej blomsternes betydning

Før i tiden var det meget vigtigt at vælge både typen af blomster og farverne med omhu, da der var en del overtro knyttet til brudebuketten. I dag kan man selvfølgelig vælge præcis det mix af blomster, der komplimenterer både brudekjolen og festens stil bedst, men hvis du gerne vil tænke blomstersymbolikken ind, så læs mere lige her.

Vælg blomster i sæson

Hvad tid på året skal du giftes? Skal brylluppet stå en midsommerdag, er der selvsagt flere blomster i sæson at vælge imellem, end hvis der er tale om et vinterbryllup. Din lokale blomsterhandler skal nok kunne hjælpe dig med at finde blomster til en smuk vinterbuket uanset hvad, men der kan være blomster, som kan være svære at skaffe i de mørke måneder – og omvendt.

Brudebuketten kan være en bekostelig affære

Vil du have din brudebuket lavet hos en blomsterhandler? Så sørg for at sætte penge af i bryllupsbudgettet, for det er ikke helt billigt at købe sig til en smuk bundet buket. En klassisk brudebuket kan fås fra cirka 1000 kroner og op alt efter størrelse og type af blomster.

 

Vidste du, at det faktisk helt traditionelt er brudgommen, der skal stå for brudebuketten – uden brudens indblanding?

Skal brudebuketten være klassisk eller alternativ?

Buketten skal selvfølgelig passe til brudens personlige stil. Drømmer du om en meget klassisk, stramt bundet brudebuket, så kan det være en god idé at få netop blomsterhandleren til lave den for dig. Snorlige buketter kan være svære selv at komme i mål med, selv hvis du er meget fingernem, så har du store forventninger til, at den skal være helt perfekt, vil det give mening at betale sig til et fejlfrit resultat.

En trend, der dog har været markant stigende de seneste år, er de mere løst bundne og ’afslappede’ brudebuketter. De alternative buketter kan både være store eller små og kan indeholde præcis dine yndlingsblomster – enten alene eller i et mix med flere forskellige slags – og passer godt ind i den boheme-stil, hvor udtrykket skal være alt andet end stramt, som generelt har gør sig gældende for blomsterbuketter lige nu.

Og sådan en brudebuket er heldigvis både billig og nem selv at lave! Her får du otte bud på smukke DIY-buketter, du selv kan binde og bruge som brudebuket på din store dag.

Inspiration til smukke alternative DIY-brudebuketter

 

TIP: Gør buketten rar at holde om ved først at vikle blomstertape om stilkene og dernæst et silke- eller blondebånd. Gør dette så tæt på vielsen som muligt.