Sådan binder du en klassisk buket
Buketter & kranse

Sådan binder du en klassisk buket - trin for trin

af Lene Christensen 10.02.2021
Foto: Claudi Thyrrestrup.
Som værtinde er det skønt at modtage en smuk buket - og endnu mere personligt bliver det, hvis buketten er hjemmebundet. Vi guider dig til, hvordan du binder en klassisk blomsterbuket trin for trin.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En smuk buket er den ultimative værtindegave, og binder du din egen af slagsen, kan du lave den præcis, som du vil have den - måske endda med en blanding af den heldige modtagers blomsterfavoritter. Med en buket med få, men gode blomster går du sjældent galt i byen. Vi viser dig, hvordan du binder en klassisk buket trin for trin i galleriet nederst i artiklen.

Blomstrende inspiration: Sådan dyrker du pæoner

TIP: Vil du give en klassisk, smuk buket til værtinden, kan du give hende den i en vase, som kan være en del af gaven - fx til en fødselsdag.

Læs også: Sådan får du din buket til at holde længere

Se hvordan du binder en klassisk buket HER

TRIN 1
Saml det, du skal bruge:Blomster - vi har brugt lyserøde pæoner, lyslilla levkøjer, blomster fra dronningebusk, hvide skvalderkålblomster og hvid stjerneskærm.SakssnorVase
TRIN 2
Fjern de nederste blade fra stilkene, og sortér blomsterne i grupper.
TRIN 3
Begynd med at lægge 2 blomster parallelt i hånden.
TRIN 4
Læg den næste blomst på kryds over de 2 i hånden, og læg igen den efterfølgende blomst på kryds over den forrige osv.
TRIN 5
Når du har gjort dette ca. 5 gange, løsner du grebet og drejer buketten lidt i hånden, hvorefter du gentager fremgangsmåden, indtil buketten er færdig.Denne metode kaldes at binde i spiral, og man ser hurtigt hvorfor efter et par drej. I de første forsøg kan det være lidt af en udfordring både at holde på blomsterne og samtidig dreje buketten med kun én hånd.Så må man snyde lidt og tage den anden til hjælp. Men allerede efter et par buketter begynder man at beherske teknikken.
TRIN 6
Hold buketten i den ene hånd, mens du vikler snoren omkring bindingspunktet (der, hvor alle stilkene krydser) med den anden. Læg buketten ned, stram til, og bind en knude. Klip stilkene til i den ønskede længde – klip dem skrå, så de får en større sugeflade til at optage vand.Sæt buketten i en vase med vand, indtil den skal med til fødselsdag, eller sæt den i den vase, du vil give som gave.

TIP: Husk, at roser, pæoner og andre blomster med hårde stilke skal stå i lunkent/varmt vand, mens tulipaner og andre løgplanter med urteagtige stilke skal stå i koldt vand.