Trin for trin: Sensommerbuket
Buketter & kranse

Trin for trin: Bind en gylden sensommerbuket

Af 0 5.08.2019
05.08.2019 - Styling: Rikke Lentz. Foto: Tina Brok hansen.
Lav en smuk og naturlig sensommerbuket med gyldne dahlia i hovedrollen. Vi viser dig, hvordan du gør - trin for trin.

Blomster fra sensommerhaven er fantastiske i pluk selv-buketter. Vi har fået inspiration og gode råd fra den økologiske blomsterbonde Rikke Lentz, der her viser, hvordan du binder din egen buket i årstidens fineste gyldne nuancer - trin for trin.

DET SKAL DU BRUGE TIL DIN SENSOMMERBUKET:

  • 3 store lyserøde og gule dahliaer (hovedrolle)
  • 5-7 mindre orange dahliaer (vigtigste birolle)
  • Pink tobaksblomster og lyserøde duftlupiner (biroller)
  • Bordeauxfarvet amarant, kæmpejernurt og græsser (spir)
  • Palmekål og anisisop (fyld)
  • Dildskærme (ufo)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SÅDAN GØR DU

TRIN 1:

Fjern de nederste blade på alle stænglerne, så de ikke rådner, når de kommer i kontakt med vandet i vasen. Sæt nu blomsterne i en spand med vand, så de kan suge rigeligt med vand, inden de skal bindes til en buket.

Læg 3 blomster fra forskellige grupper samt palmekål som et kryds. Når nye blomster lægges til, skal de krydse buketten, så blomsterhovedet vender mod venstre og stilken mod højre.

TRIN 2:

Hold buketten i venstre hånd, og læg blomster til med højre hånd. Drej hele tiden buketten lidt rundt, så du kan finde plads til nye blomster.

TRIN 3:

Tag hele tiden blomster fra de forskellige grupper, så der kommer variation i struktur og form.

TRIN 4:

Det er godt at holde buketten ud i strakt arm og dreje den rundt for at se, om den er harmonisk hele vejen rundt. Ellers må du bygge nyt på. Du skal ikke være bange for at tage en blomst ud, der ikke passer ind.

TRIN 5:

Stik til sidst et par spir ned i buketten for at få variation i blomsternes højder og for at skabe lidt lethed i bukettens udtryk. Her bruger Rikke græsser.

TRIN 6:

Inden buketten skal i vase, skal du klippe stilkene til, så de har samme længde. Jo længere skråsnit du laver, jo bedre holder buketten. Bind stilkene sammen med en elastik eller en snor for at få hold på dem.

Sæt buketten i en vase med vand, og husk at skifte det hver dag, så buketten holder længere.

TIP: Vælg en gylden vase, der matcher blomsternes farveholdning. Når man binder en farverig buket, er det nemlig vigtigt, at vasen ikke konkurrerer med blomsterne om opmærksomheden.